Det forteller Per Kai Prytz, en av to forfattere og komponister. Den andre er Harald Troøyen.

– Første uka i april er de nok en gang på tur tilbake i fortiden. Nærmere bestemt 6. april i Kulturhuset, opplyser Prytz.

Tilbake til fortiden

– Vi har sammen laget et syngespill som handler om at de i tidsmaskinen reiser tilbake i tid for å oppleve store begivenheter i historien. Eksempelvis Olav den hellige og Christofer Columbus, sier han.

– Manuset som vi har laget fører dem helt tilbake til steinalderen, vikingtida og mye annet morsomt.

– Vi sender dem også litt fram i tida, så de reiser begge veier, sier komponisten.

– Det er mye morsomt og litt tull og tøys, men de lærer en god del historiefakta mens de øver og fremfører forestillingen, sier Prytz.

Hovedrollene

Erika M. Pedersen er den sinte læreren i tidsmaskinen. Hun synes det er morsomt å spille i ei sånn forestilling, og hun er svært spent på hvordan det blir når de kommer på kulturhusscenen.

Anine Margrethe H. Eikeland sitter også i tidsmaskinen under forestillingen, sammen med Celine Antonsen, Benjamin Ekdahl Santocono og Jakob B. Soltun.

– Noen ganger slår tidsmaskinen feil og vi havner på feil tid og plass, men det er morsomt, sier de.

Når man spør om de blir svimmel i maskinen, ser de rart på meg, og sier at det kun er en oppbygning på scenen, og det blir man ikke svimmel av.

Sang

To av de yngste skuespillerne, Sofie Emmeline og Indira skal synge Fredssangen. Jeg fikk en prøveversjon av de to forventningsfulle barna. De publikummerne som skal på forestillingen har noe å glede seg til.

Dronninga

Katrine Melbøe Nygård er en av dem som har en hovedrolle. Hun spiller en dronning i framtida som gir oppdrag til de som reiser med tidsmaskinen.

– Jeg synes det er flott at skolen tar initiativ til ei slik forestilling, der ungene får spille, synge og danse, sier hun.

Tidsmaskinen: Det er Anine Margrethe H. Eikeland, Celine Antonsen, Benjamin Ekdahl Santocono og Jakob B. Soltun som breiser i Tidsmaskinen. Foto: Bengt Simonsen
Sangsjarmørene: Det er Sofie Emeline og Indira som skal fremføre Fredssangen under forestillinga, som går på Kulturhuset første uka i april. Foto: Bengt Simonsen
Dronningen: Katrine Melbøe Nygård gelder seg til å stå på scenen i rollen som Dronninga som gir oppdrag til de i Tidsmaskinen. Foto: Bengt Simonsen
Streng lærer: Erika M. Pedersen spiller den strenge læreren i den kjedelig timen som gjør at elevene setter seg i Tidsmaskinen. Foto: Bengt Simonsen