– Raset fylte veibanen på et øyeblikk. Det ble nesten helst svart inne i bilen i løpet av 10 sekunder, erindrer Harstad-mannen, som er sjeleglad for at det var rasvoller og midtdeler på E6 i Lavangsdalen.

– Jeg ble berget ut av raset av en brøytebilsjåfør. Jeg satt innesperret og bom fast. Jeg hadde aldri kommet meg ut uten hjelp, sier Odd Ivar.

– Han som hjalp meg ut brukte spaden for å knuse vinduet. Da kunne jeg krype ut av bilen, forteller Harstad-mannen, som gjennom jobben som selger i Lærum er hver sjette uke i Tromsø.

Veien i Lavangsdalen kjenner han godt gjennom 32 år som selger. Torsdag var han på vei hjem fra Tromsø til Harstad,,da raset kom feiende ned fra fjellsiden og tok med seg to biler og en minibuss.

– Det er første gang at jeg har uhell med bilen. Jeg har verken kollidert med andre eller truffet på dyr, sier han.

Kanskje kan hans tidligere periode med bilcross ha hjulpet.

– Jeg har gått rundt med bil på bilcrossbanen ved flere anledninger. Da har jeg lukket øyene og telt til ti. Så har en fått bilen snudd og en har krøpet ut, sier Odd Ivar.

Han og flere andre tok Hurtigbåten tilbake til Harstad. I Lavangsdalen sto hans Ford innestengt.

– Pussig nok bestilte jeg ny Ford i forrige uke. Men den kommer ikke før til sommeren. Jeg regner min gamle bil som ferdig. Og jeg satser på å bruke leiebil videre, forteller Odd Ivar, som rett etter hendelsen ringt kona hjemme i Harstad.

– Jeg hørte at det dirret i stemmen. Det var tydelig en opplevelse som satte et støkk i han, sier Lisbeth Chruickshank, som var svært glad for å få mannen hjem torsdag. En dag da han ble interjuet av en rekke medier og hvor han fikk ekstra mange telefoner.

INNESPERRET: Her er bilen til Odd Ivar. Han kom seg ut gjennom vinduet. Foto: Itromso.no