– De siste dagene har det vært perioder med kuling, søndag opptil storm, fra nordvest og snøbyger i regionen. Over tregrensen er snødekket vindpåvirket og veksler mellom skare og avblåste partier, og områder med innblåst fokksnø. I skogen er det stedvis en del løssnø.

Slik vurderes snødekket i regionen på varsom.no.

Det er store variasjoner i mengden nysnø, noen steder har det kommet 20–30 cm nysnø på et par døgn.

– Lørdag ble det observert et velutviklet kantkornlag over det gamle skarelaget cirka 20 cm ned i snødekket på 560 meters høyde på Hinnøya, heter det i skredvarselet.

I tirsdagens varsel het det:

– Været ser ut til å roe seg noe onsdag, og nysnøflakene fra de siste dagene vil få litt tid til å stabilisere seg. Men lav temperatur i høyden gjør at stabiliseringen der går saktere. Det vil fortsatt være mulig for en skiløper å løse ut ustabile nysnøflak, og i de områdene som får mest vind og nedbør kan det gå naturlig utløste skred.

– Vær oppmerksom på at det finnes vedvarende svake lag i snødekket. De svake lagene er lettest å påvirke der snødekket er tynt, og mindre skred i fokksnøen kan føre til større skred der det finnes kantkornlag eller nedføyka rimkrystaller dypere ned i snødekket, het det i det ferskeste skredvarselet som ble utstedt tirsdag ettermiddag.

Faregraden forventes å ligge på 3 – betydelig også inn mot helga.