Etter at kommunestyret vedtok å kutte driftstilskuddet fra høsten 2017, har stemningen vært laber.

Nå har Fylkesmannen opphevet vedtaket. Foreldrene fikk gehør og dermed har humøret steget kraftig.

– Det var jubelscener blant foreldrene som hentet ungene sine tirsdag ettermiddag, da Fylkesmannens avgjørelse ble kjent, sier talsmann for foreldrene, Tommy Kristoffersen, som selv har tre barn i barnehagen.

– Ført bak lyset

Selv om det var politikerne som gjorde vedtaket, mener Kristoffersen skylden må legges på rådmannen.

– Vi føler at rådmannen førte politikerne bak lyset. Det var jevnt i formannskapet, men vi har ment at lovligheten ville seire. Dette kan ikke ses på annen måte enn som en kraftig korreks til rådmannen. Det er med lettelse vi registrerer at loven skal følges, sier han.

– Det skal ikke være slik at rådmannen skal diktere politikerne. Rådmannen skal gi råd. Vår opplevelse er at det her er snakk om nedlatenhet fra rådmann og assisterende rådmann.

Litt feiring

Kristoffersen mener at de ansatte i barnehagen har vært fantastiske.

– De har jobbet akkurat like godt som alltid selv om de har vært i en presset situasjon. De har stått i stormen. Og for ungene har dette vært et ikke-tema, sier Kristoffersen, som hadde med konfekt til de ansatte.

– Det er fantastisk å gi litt tilbake til dem. Det kunne fort ha blitt slik at de hadde gått i kjelleren når arbeidsplassene deres var truet, og det kunne ført til utrygge dager for ungene. Men det har ikke vært tilfelle, sier han.

– Fokus på å skjerme barna

De ansatte i barnehagen medgir at det har vært en tøff periode i påvente av Fylkesmannens avgjørelse.

– Det har naturligvis vært krevende å gå rundt i det uvisse om hvorvidt vi fikk beholde jobbene våre eller måtte se oss om etter noe annet å gjøre. Vårt hovedfokus har likevel vært å skjerme barna så godt som mulig, noe vi sammen med foreldrene mener å ha klart.

Nå er vi bare glade over at fornuften seiret, og at vi nå har sikret driften ved barnehagen også i årene som kommer, sier de ansatte i barnehagen.

Kakefest

Talsmann Tommy Kristoffersen ser ikke bort fra at det blir litt ekstra feiring.

– Vi skal vel få til noe, en kakefest kanskje, sier han.