Området har et areal på 33,5 mål og vil ferdig utbygd kunne gi 40-45 boenheter fordelt på eneboliger, terrassehus og leilighetshus.

Byggeklar i 2018

Avdelingsingeniør Einar Aune, som er prosjektleder for Evenskjer Syd, forventer at de første boenhetene kan bygges i 2018.

– Det regulerte området omfatter 8 parseller, og Skånland kommune har sendt en henvendelse til alle grunneiere. Vi håper å kunne få en god dialog med dem når det gjelder grunnervervelse. Det er avsatt 6 millioner kroner over to år som i hovedsak gå til grunnervervelse og infrastruktur som vann, vei og kloakk til dette boligfeltet.

Populært sentrumsområde

Det har den siste tida vært stor etterspørsel etter boliger og byggeklare tomter på Evenskjer, forteller Aune.

– Vi får ofte henvendelser fra folk som ønsker å etablere seg i og rundt kommunesenteret. Leilighetene i Skjærran-området har vist seg å være populære, og mange er også interesserte i tomtene i Dyrvikhøgda. Kommunen er nå i ferd med å bygge et leilighetshus i Dyrvikhøgda som skal stilles til rådighet for vanskeligstilte. I forbindelse med dette må det anlegges en ny vei, og den vil også gi atkomst til 5-6 nye boligtomter. Skånland kommune ønsker å være forberedt på økt bosetting både i forbindelse med Forsvarets etablering i Evenes og oppstart ved den nye fagskolen ved Norges Brannskole i Tjeldsund. På bakgrunn av dette og høye tomtepriser i Harstad, tror jeg Evenskjer vil være et aktuelt sted å bosette seg. Parallelt med forberedelsene til Evenskjer Syd arbeider vi med en utvidelse av Ressan boligfelt i Grovfjord som vil gi 10-11 nye tomter.

ETTERSPØRSEL: Avdelingsingeniør Einar Aune forteller om stor etterspørsel etter byggeklare tomter på Evenskjer. Foto: Per Jan Pedersen