- Man kan si det slik at eierskapet har vokst seg fram, sa rådmann Hugo Thode Hansen.

Rollen som eier er først og fremst knyttet til at en av partene i prosjektet måtte inneha rollen som tiltakshaver. Det ble da naturlig at Harstad kommune påtok seg denne oppgaven.

Det svarte ordfører Marianne Bremnes på en interpellasjon fra Frps Eivind Stene. Han ville vite hvor og når det ble bestemt at kommunen skulle eie seilet.

Kommunens rolle i forhold til prosjektet er i hovedsak knyttet til finansiering gjennom søknad om RUP-midler og avale med samarbeidende partnere fra næringsliv. Seilet skal i første omgang så i tre år fra 2017 til 2019.

  • Deretter skal det eventuelt videreføres.

Seilet har kostet 1,5 millioner kroner. Kommunens andel av finansieringen er på 200.000 kroner. Dette er kostnader knyttete til kabling, elektrisk tilkobling av installasjoner. Driftsutgifter er på vel 40.000 kroner i året.

-  Bortsett fra ulykken som skjedde i midten av februar, så har seilet vært utrolig positivt for byen og har allerede rukket å bli et landemrke som svært mange snakker positivt om. Selsbanes seil er i det store og hele til stor glede for innbyggere og tilreisende, sa ordfører Marianne Bremnes.