Det var i november i fjor at vi sist skrev at det satses på bygging av en helt ny aktivitetshall/møtehall til 3,5 millioner kroner på tomta like ved Rivermont og at en nå venter på startsignal fra kommunen.

Rivermont og Ernst Selnes har fortsatt planer om utbygging av flerbrukshall nedenfor senteret i Kasfjord.

– Vi har hatt saken inne til behandling det siste året. I juni fikk driverne et par merknader til utbyggingsplanene på eiendommen. Blant annet på utformingen og fargen på hallen, sa Christian Nilssen, saksbehandler i areal- og byggesakstjenesten i Harstad kommune, da vi var i kontakt med kommunen.

Nå i februar har leverandøren Rubb og Selnes fått beskjed om at saken vil bli behandlet innen 84 dager. Straks behandlingsgebyret på 5.000 kroner er innbetalt.

– Jeg tør ikke annet enn å være en smule optimist. Vi har solid erfaring med at hele prosessen har tatt tid på grunn av en rekke forhold. Dette er en sak som har tatt tid på grunn av at de opprinnelige planene måtte skrinlegges rundt 2011, bekrefter han.

Reguleringsplanen for hallen til 3,5 millioner er ferdig. Nå er det kun stemplet på byggetillatelse fra Harstad kommune som mangler, før leverandøren av hallen kan komme nordover.

– Jeg håper på grønt lys før 17. mai. I slutten av mai er det årsmøte ved Rivermont. Da håper jeg at jeg kan gi de andre driverne ved Rivermont et flott budskap, sier Ernst Selnes, som har jobbet med prosjektet i en del år.

Søknaden gjelder en aktivitetsøkning på Rivermont ungdomssenter på Skjærstad ved Kasfjord i Harstad kommune. Aktivitetshallen var den gang tegnet inn på oversiden av ungdomssenteret.

OPPSTART: Ernst Selnes håper på godkjennelse av byggeplanene ved Rivermont i løpet av våren, slik at en i løpet av sommeren kan gå i gang med bygging av en helt ny aktivitetshall/møtehall til 3,5 millioner kroner. Foto: Tore Skadal