Ordfører Marianne Bremnes slo i kommunestyret fast at Eiendomsskatteloven åpner for å gi fritak for eiendommene på Grytøy og alle øyer videre nordover i Harstad. Fritaksadgangen vil da gjelde alle skattepliktige eiendommer som for eksempel boliger, hytter, overføringslinjer for strøm, tele og fiberkabler samt opprettslokasjoner.

Et fritak forutsetter at det foreligger en saklig grunn. Eiendomsskatteloven hjemler ikke fritak for eiendomsskatt med begrunnelse i at takstene på fergene er endret og at prisen på bompasseringene kan komme til å øke.

Frps Hanne CS Iversen støttet Edvin Eriksens forslag fullt ut.

Vi skal fjerne hele eiendomsskatten når vi slipper til, sa Frps Eivind Stene..

Jostein Rasmussen (Frp) karakteriserte eiendomsskatten som sterkt distriktsfiendtlig.-  Dette sammen med økning i fergetakstene er nærmest en lærebok i hvordan distriktene skal avfolkes, mener han

Kjetil Bjørkelund slo fast at Arbeiderpartiet ikke er tilhenger av å bruke eiendomsskatt, Men fordi regjeringen sulteforer kommunene, så er de nødt til å innføre og øke eiendomsskatten.

Per Pedersen (KrF) er enig i at kommunen burde få til en mindre belastning på øyene, men da måtte dette skje også for hele distriktsharstad.

  • Vi er mer innstilt på å komme tilbake til høsten og redusere eiendomsskatten for samtlige i kommunen, sa Pedersen.

Edvin Eriksen viste til at saken dreier seg om å redusere kostnadene til øyfolket som har fått uforholdsmessig takstøkning på fergene i tillegg til bompenger.

Ordfører Marianne Bremnes presiserte at budsjettkameratene står ved løftene om å redusere fra 750 kroner til 1000 kroner. Det skal vi gjøre noe med.