Hjelpekorpset kan dermed kjøpe snøskuter, noe som vil bety mye for vinterberedskapen, og moderforeninga kan få realisert ønsket om å bygge en gapahuk ved «Stien langs elva».

Det var bare fornøyde folk å se i hjelpekorpsets garasje da den symbolske overrekkelsen av gigantsjekkene fant sted.

Viktig for beredskapen

Skånland Røde Kors Hjelpekorps har ligget nede noen år, men i fjor vinter tok Kim Ståle Eriksen initiativ til en ny start på den viktige beredskapen.

– Vi har en del utstyr, men mye er gammelt og utdatert. Blant annet mangler vi skuter som er en viktig forutsetning for vinterberedskapen. For å få dekket noe av kjøpesummen, tok vi kontakt med Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og søkte på maksbeløpet som var 150.000 kroner. Vi hadde ikke altfor store forhåpninger, og jeg trodde ikke det var sant da vi fikk beskjed om at hele beløpet var innvilget. Det betyr at vi nå kan kjøpe en helt ny skuter med det utstyret vi trenger. Dermed kan vi nå rykke ut mye raskere, og vi kan ta på oss flere oppdrag. Korpset har i dag 17 operative medlemmer, og denne økonomiske støtten vil være en stor motivasjonsfaktor som sannsynligvis også vil føre til at medlemstallet kommer til å øke, sier korpsleder Kim Ståle Eriksen.

Gapahuk nær sentrum

Ei prosjektgruppe har jobbet med å få realisert en gapahuk ved den sentrumsnære «Stien langs elva» på Evenskjer, men for å få økonomisk støtte til arbeidet, måtte det knyttes til en organisasjon. Det har Skånland Røde Kors tatt tak i, og også dette prosjektet ble tilgodesett med 150.000 kroner fra SpareBank 1 Nord-Norge. Nylig avgått leder, Kristine Vik, hadde heller ikke regnet med å få hele søknadsbeløpet innvilget.

– Vi hadde nok trodd at dette ble et mer langvarig prosjekt, men nå gleder vi oss over at gapahuken kanskje vil stå ferdig i løpet av 2017. Når prosjektet er fullført, vil Skånland Røde Kors gi gapahuken til Skånlands innbyggere. Vi vil legge vekt på at den skal være tilgjengelig for alle, og vi har selvfølgelig spesielt hatt beboerne i bofellesskapene Elvelund, Møllerstua og Revegårdsveien og andre funksjonshemmede i tankene.

Til stede i lokalsamfunnet

Rådgiver Stig Borlaug i Sparebank 1 Nord-Norge hadde en særdeles trivelig dag på jobben da han overrakte sjekkene.

– Over 50 prosent av banken er eid av kundene våre, og dette er en del av det utbyttet som tilfaller lokalsamfunnene rundt omkring. Vi ønsker å være til stede der og gi noe tilbake til våre eiere. De siste ti-tolv årene har vi delt ut over en halv milliard til slike samfunnsgagnlige formål, og vi er selvsagt veldig glade over å kunne støtte det viktige arbeidet som Skånland Røde Kors Hjelpekorps og moderforeninga gjør.