LIV Forlag ble etablert høsten 2010 med en målsetting å være et breddeforlag med vekt på høy kvalitet. Forlaget gir ut 30 til 40 bøker årlig innen de fleste sjangre.

I flere år har forlaget gitt krimskrivende amatører mulighet til å bli publisert sammen med noen av Norges beste krimforfattere.

– Jeg har lest tidligere utgaver av novellesamlingen og tenke jeg ville prøve. Ideen dukket opp etter hvert. Jeg satt og fisket, men fikk lite fisk, og brukte tida til å tenke, sier novelleforfatteren som har skrevet i et par år, dog bare som hobby.

– Dette er debuten, sier han.

En god start

Og hvilken debut. Det er ikke alle forunt å få sitt verk publisert sammen med forfattere som Anne B. Ragde. Jørgen Jæger, Geir Tangen og Jan Mæhlum.

– Det er et fint selskap å være i, sier Lamøy. – Det er jo en bekreftelse på at man har noe å komme med. Det er gøy å bli publisert sammen med etablerte forfattere, dyktige forfattere.

Det er krim han er mest opptatt av. Å oppnå suksess med sitt første produkt føles godt.

– Og å prøve seg på en krimnovelle er en god start.

For en start er det for Lamøy, som studerer farmasi i Oslo. Han er ferdig utdannet til sommeren og vil selvfølgelig bruke utdannelsen. Men, sier han:

– Drømmen er å definitivt å skrive en roman. Men det er et mer omfattende prosjekt, så det vil nok gå litt tid før den kommer. Å bli publisert i novellesamling er en god motivasjon. Det gir mersmak, sier han.

Favoritt

Christoffer Lamøy har altså krim som favoritt når han sitter ved pc-en og skal skrive. Det går også i krim når han skal slappe av og lese.

– Det går i krim, ja. En av favorittene er Karin Fossum. Hun synes jeg er veldig bra.

Terry Hayes er en annen.

Og kanskje blir Christoffer Lamøy en favoritt for mange som velger å anskaffe novellesamling «Dødelig dose» der det i 16 krimnoveller både er skjulte familiehemmeligheter, døde menn rundt et pokerbord, terrorfrykt, utroskap og dårlig vennskap.