Prisen ble delt ut av Fellesorganisasjonen (FO) i Troms til «Stedet,» som tjenesten heter. Den drives i regi av Frelsesarmeen, for den jobben de gjør for tidligere rusmisbrukere.

Det sier Gøril Madsen, fylkesleder i FO.

Hun sier videre at dette er en pris som deles ut i forbindelse med den internasjonale sosialarbeider dagen i mars til personer eller organisasjoner som gjør et godt sosialt arbeid for de brukergruppen de jobber mot.

En god jobb

Madsen sier at prisen i utgangspunktet var en pris for å hylle egne medlemmer, men at FO Troms bestemte for en tid tilbake at prisen skal gå ut til andre som gjør en god jobb.

FO organiserer blant annet barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere.

Vel fortjent

– Vi fikk inn flere forslag til hvem som skulle få prisen, og falt til slutt ned på Stedet, som en verdig prisvinner for deres jobb for tidligere rusmisbrukere, sier hun.

FO gir hvert år en gavesjekk på 10.000 kroner til en organisasjon som de kan bruke til å styrke den tjenesten de yter.

I år bestemte fylkesstyret i FO at det nyoppstarta tilbudet Stedet på Frelsesarmeen fortjente prisen.

Ettervern

Marianne Noreng Larsen, som er prosjektleder i Frelsesarmeens rusomsorg, er ansvarlig for Stedet.

Hun sier at hensikten med Stedet er å jobbe med ettervern for dem som er på tur ut av, eller er kommet ut av, rusavhengigheten sin.

– Dette skal være en positiv møteplass for dem som er ferdig med behandling, kommer ut av fengsel og trenger et nytt miljø for å komme bort fra det gamle rusmiljøet, sier hun.

Hun sier videre at selv om dette foregår på Frelsesarmeen, så er de ikke «vedtatt» religiøse. Alle er velkommen, det skal være rom for samtaler, samt å treffe folk i lignede situasjoner som kan som kan bidra med hjelp og støtte.

– Prisen betyr mye for oss, og det viser at noen vet hva vi driver med og setter pris på det. Pengene skal vi bruke godt til å få mer ut av den tjenesten vi driver. Kanskje blir det litt oppussing og forbedring av lokalene, sier Larsen.

Engasjerte: Det er mange personer som er engasjerte og tilgjengelige for brukerne av dette tilbudet.
Kake: Det er naturligvis på sin plass med kake når man skal feire en så flott pris som Stedet nå har fått fra Fellesorganisasjonen.