Mannen må sone 36 dager i fengsel, må betale 10.000 kroner i bot, mistet førerkortet for alltid og er dømt til 1.500 kroner i saksomkostninger. Dommen er i samsvar med aktors påstand.

Analyseresultater viser at mannen hadde narkotiske stoffer i seg som tilsvarte en promille på 1,2. I tillegg hadde han en mengde metamfetmin i blodet som tilsvarte mer enn 0,2 promille.

Det var i juli i fjor at mannen satte seg bak rattet påvirket av Klonazepam, Oxazepam og metametamin og kjørte fra Borkenes til Harstad.

Mannen innrømmet å ha kjørt hele strekningen og han forklarte i retten at han kvelden før var hos en venninne. Der sniffet han 0,2 gram metamfetamin, som han fikk av henne. Han nektet for at han hadde brukt stoff med Klonazepam og Oxazepam. Forklaringen på at han hadde fått dette i seg, var at venninnen måtte ha lurt det i colaen som han fikk servert.

Mannen nektet for å ha kjørt vinglete, kjørt flere ganger utfor asfaltkanten eller at han holdt på å kjøre på andre. Han nektet også for at han nesten holdt på å kjøre inn på Peppes Pizza.

Et ektepar kjørte etter mannen fra Bokenes og de så at bilen var like mye i høyre kjørebane om i venstre. Bilen holdt på å krasje med en bobil i Gårakrysset. Mannen lå på feil side av veien, og det kvinnelige vitnet, som lå bak bilen, fløytet noe som fikk mannen til å svinge tilbake i sin kjørebane. Ekteparet ringte politiet, som sendte ut en patrulje. Han kjørte sakte, før han gasset på, for igjen å senke farten.

Det mannlige vitnet fortalte at han brukte hele veien og at det var et under at det ikke smalt flere ganger.

På Sama holdt han på å kjøre på en fotgjenger. I sentrum kjørte han i stor fart oppå en trafikkøy og skadet dekket. Ved lyskrysset i Storgata sto politiet og stoppet mannen. Politivitnet fortalte at mannen virket ruset, sløv og snakket usammenhengende.

Retten mener det er bevist utover enhver rimelig tvil om at tiltalte har forholdt seg slik som beskrevet i tiltalebeslutningen. Retten tror ikke på mannen som hevdet at det var kvinnen han var på besøk hos som hadde lurt narkotisk stoff i colaen.

17. januar 2014 ble han i Trondenes tingrett også dømt for promillekjøring.