Driftsoverskudd var i 2016 på kr 310.000 kroner. Det er klart etter at laget mandag 20. mars avviklet sitt årsmøte med 25 deltakere. Dett opplyser Roger Riise, som i flere år har vært daglig leder i turlaget.

Årsberetningen og rapporter fra de ulike utvalg og grupper beskriver igjen ett aktivt år på mange områder. Nye aktivitetsgrupper som er startet i 2016 er Honnørgruppa som har tilbud til kategorien og 60 samt Fjellsportgruppe med mere ekstreme turtilbud, melder han.

– Barnas Turlag i Harstad og Lødingen har hatt stor aktivitet med turer og andre typer arrangement og har til sammen 1345 deltakelser på 19 ulike arrangement. Har samarbeid med Harstad O-lag og Ti på Topp, opplyser han.

Barnas Turlag har også samarbeidet med asylmottakene i Harstad og Kvæfjord og 208 deltakere derfra har deltatt på de ordinære arrangementene og turene.

2016 var Familieåret i DNT og det ble innført familiemedlemskap. 48 familier benyttet seg av dette tilbud hos oss.

Milepæl

– En milepæl ble passert i 2016 med at vi passerte 1500 medlemmer og landet på 1516 medlemmer ved årets utgang, opplyser Riise.

Turlaget drives i hovedsak på dugnad og i 2016 ble det registrert 3135 dugnadstime i forbindelse med aktiviteter samt hytte og løypedrift og 2050 deltakelser på aktivitetene.

Økonomien i Turlaget er god driftsregnskapet viser ett overskudd på kr 310.898,- og en egenkapital på 3.549 742,-.   Hytter og anlegg er forsikret for cirka 15 millioner.

Donasjon

Turlaget har ingen gjeld. En betydelig donasjon i 2016 gjør Turlaget i stand til en omfattende nybyggings oppgraderingsplan for hyttene i de nærmeste årene og planen fikk årsmøtets godkjenning.

Turlaget er også på jakt etter en kystnær hytte eller tomt for dette formålet. Årsmøtet bifalt valgkomiteens forlag og styret for neste periode består av Nils Erik Bakke, styreleder, ikke på valg, Gunn Elin Fedreheim, nestleder, ikke på valg, Steinar Bakken, gjenvalgt Vebjørn Kleiving, gjenvalgt. Marit Pettersen, ny og Dagrun Weines. ny.

Ut av styret gikk Berit Vik og Siri Thom. Kjell Gustavsen gikk også av som leder for Tur og løypeutvalget etter en periode på 28 år.

– Etter årsmøtet og tradisjonell servering viste Geir Jensen bilder og fortalte om en tur til Island sist sommer, opplyser Roger Riise, daglig leder i Harstad Turlag.

PLUSS: Harstad Turlag gikk i pluss i 2016, melder Roger Riise, daglig leder i turlaget. Foto: Tore Skadal