Da inviterer bygdene Tennevik, Sandstrand, Tovik Renså og Djupvik til ei hel uke spekket med kulturelle aktiviteter.

Uka innledes lørdag med Tovik korforenings jubileumskabaret ”En gang i min ungdom” der 40 sangglade år skal feires. Koret som startet opp i 1977, teller nå nesten 30 medlemmer. Koristene rekrutteres i all hovedsak fra midtre Skånland, og dirigeres av Arne Kristian Torbergsen.

Kabareten ”En gang i min ungdom” har filmmusikk på repertoaret, blant annet ”Circle of life” med tekst og musikk av henholdsvis Tim Rice og Elton John. Det blir pub både før og etter kabareten, og karbonade, kaffe og kaker er inkludert i inngangsbilletten, forteller leder Stein Roar Nilssen.

Kulturuka fortsetter med en rekke aktiviteter i regi av lokale lag og foreninger. På programmet står blant annet bygdekino der en av filmene er «Dyra i Hakkebakkeskogen». Tirsdag blir det bygdekveld i bygdas storstue der blant annet Historielaget deltar. IL Santor arrangerer klubbrenn på Åsesletta, og Tovik menighetsråd inviterer til samvær på Sandstrand bedehus der Ole Jakob Vestvik og Alf Johan Nathanielsen skal fortelle om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostela i Spania. I tillegg skal flere andre av midtkommunens lag og foreninger ha egne arrangement.