En 43 år gammel kvinne er dømt til å betale 9000 kroner i bot. Saken gikk som en tilståelsessak.

Det var en regntung og mørk ettermiddag i november i fjor at den kvinnelige sjåføren svingte av riksveien og inn 6. divisjonsgate ved Fretex. Plutselig merket hun at noe traff bilen. Da hun gikk ut av bilen lå det en dame på gresskanten, Damen var bevist og snakket med henne.

Ambulanse og politi kom raskt. Til politiet erkjente kvinnen å ha kjørt på damen. Politibetjetentene på stedet mente forskjeelsen ville kun ende med bot og beslagla derfor ikke førerkortet.

Sjåføren forklarte at det var svart, våt asfalt. Det regnet kraftig og derfor dårlig sikt. Hun var helt sikker på at det ikke var noen som gikk over gangfeltet og hun mente damen måtte ha kommet ut bak en bil som sto parkert.

Trondenes tingrett mener kvinnen har brutt Veitrafikkloven §31 som sier at enhver skal ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsom så det ikke oppstår fare eller voldes skade slik at annen trafikk ikke unødig hindres eller forstyrres. Hun må derfor betale en bot på 9000 kroner.

Hun vedtok boten, men ikke Påtelemyndighetens forslag om tre måneders inndragning av førerkortet. Kvinnen argumenterte for å beholde førerkortet. Hun hadde midlertidige gangvansker, jobbet deltid som krevde bil for å komme seg til de forskjellge arbeidsstedene. Hun er alene med to barn og har ingen andre som kan bistå med kjøringen for å få barna til diverse fritidsaktiviteter.

Tingretten mener kjøringen ikke utgjorde en trafikkrisiko som tilsa førerkortbeslag. Retten viser også til politiførstebetjent Frank Johnsen Formo ved Harstad politistasjon sitt vitnemål om at det var vanskelige kjøreforhold, mørkt, kraftig vind og mye regn. Gatelykten var uten lys. Retten legger til grunn at kvinnen hadde lav fart og at fornærmede ikke brukte fotgjengerovergangen.

Damen som ble påkjørt var iført refleksvest, ryggsett med refleksbånd og sorte klær. Hun var sykmeldt i 14 dager, blant annet på grunn av et kraftig slag mot hodet.