– Vi hadde vårt beste år her i Harstad på svært lang tid. Adecco Harstad fikk pris for høyest omsetning for avdelinger med under 50 millioner kroner i omsetning i Norge.

– Vi tilhører region Nord. Den strekker seg ned til Trondheim og videre ned langs kysten. Avdelingskontoret i Sogndal fikk pris for avdelingskontorer over 50 millioner kroner i omsetning, forteller Thobiassen, som i april i år har ledet Harstad-kontoret i tre år. Han flyttet hjem til Harstad fra Oslo med familien, etter flere år som innkjøpssjef for Byggmakkers 14 egeneide varehus.

Vekst

– Da jeg startet opp her i Harstad i 2014 hadde Adecco tre arbeidere ut i markedet for bemanning. I 2015 var det oppstart på en rekke store byggeprosjekter i Harstad. Da økte aktivitetene for oss her ved Adecco i Harstad, forteller Thobiassen.

– I februar 2016 tok det for alvor av. Da var vi involvert med medarbeidere på de fleste store byggeplassene i Harstad. Trondenes Boligpark, Amfi Kanebogen og Statoil-bygget, var prosjekter der vi hadde mange arbeidere inn. I hovedsak var det snakk om tømrere, elektrikere og rørleggere, forteller han.

Adecco har i mange år hatt språkopplæring og cite-tester for polske håndverkere i området nord for Rabka, sør for Krakow.

– Svært mange av våre medarbeidere har blitt rekruttert via vårt Adecco Campus i Polen. Tidligere skulle en lære seg norsk på disse kursene. I dag foregår dette på engelsk, forteller Thobiassen.

– Her i Nord-Norge har vi fått svært mange av våre medarbeidere fra denne avdelingen. Når det topper seg med behov for bemanning, så får vi hjelp fra avdelingene på Finnsnes og Tromsø. Vi har i dag rundt 60 avdelingskontorer i Norge, forteller Thobiassen, som har ansvar for flere avdelinger i landsdelen.

Øker på

– Her i Harstad er det jeg og Catharina Myklebust som administrerer kontoret og sørger for at våre medarbeidere blir ivaretatt med blant annet plass å bo mens de er på jobb i Harstad.

– Vi opplever at mange av dem som kommer til byen er godt opplest på Harstad, og de spør oss tidlig om hvor det er mulig å gå på ski, fiske, gå turer og mer. forteller han.

– 2016 var et svært hektisk år. Der vi i perioder hadde rundt 150 medarbeidere ute på jobboppdrag. Mange av dem bodde på F2 hos Nordic Eiendom, sier han. I hovedsak er det polske medarbeidere her i Harstad. Det senere tid har de fått arbeidere fra Slovakia. Andre avdelingene i landet har en økning av arbeidere fra blant annet Romania.

Denne uke skal en ved Harstadkontoret til Adecco øke staben med en medarbeider.

– Vi ønsker å posisjonere oss slik at vi fortsatt skal kunne tilby gode bemanningsløsninger for våre eksisterende og potensielle nye kunder, også utenfor byggebransjen. Både innen fiskeri og oppdrett kan det helt klart være noe å hente, men også innen pedagogisk og merkantile stillinger som økonomi og administrasjon. . Vi opplever også etterspørsel og har veldig god tilgang på dyktige kokker, bakere, konditorer og lignende, forteller Jahn Edvard Thobiassen, distriktssjef for Adecco i Hålogaland.

– Vi er ikke alene om å levere personell til bedrifter i Harstad-området. Byråer som Job Zone, Manpower og Ranstad (Proffice) er også aktive på bemanning i vårt distrikt. Stor konkurranse gjør at vi må være skjerpet hele tiden og er vi opptatte av at vår vekst ikke skal gå ut over kvaliteten i våre leveranser. Oppfølging før, underveis og etter oppdrag er pri 1. I tillegg jobber vi også opp mot Nav for å hjelpe kandidater ut i arbeid, forteller Thobiassen.

PRISER: Jahn-Edvard Thobiassen og Harstad-kontoret til Adecco gikk til topps blant kontorene i Norge som omsatte for rett under 50 millioner kroner i 2016. Kontoret fikk en rekke intern priser i fjor på grunn av veksten i aktiviteten i byen i 2016. Foto: Tore Skadal
ØKER: – Vi har de siste årene være to medarbeidere ved Harstad-kontoret, sier Jahn-Edvard Thobiassen. Her sammen med kollega Catarina Myklebust. Denne uke øker de staben med en ny medarbeider. Foto: Tore Skadal