Stenersen er en markant kulturpersonlighet i Harstad. Han har vært medlem av Harstad kunstforening siden 1969, og har gjennom årene tilegnet seg amatørens kompetanse, sier han.

Nylig lanserte kunstneren Geir Samuelsen et nytt kunstverk i havna, «Stjernefangeren». En skulptur av en mannsfigur som klatrer i en stige for å fange stjerner.

– Kanskje burde kommunen ha invitert flere kunstnere til å komme med forslag til kunst i havna. Deretter burde man ha fått en fagkyndig instans til å vurdere hvordan de ulike kunstverkene passer sammen for å hindre at man får et splintret helhetsperspektiv, sier Stenersen.

Han viser til at havna har fått «Selsbanes seil», som han synes er en ganske flott installasjon.

– Men så kommer det andre ting, blant annet lysende trær på kulturhuskaia.

– Hva synes du om «Stjernefangeren»?

– Jeg har kun sett skulpturen på foto i avisen, og ut fra det er det håpløst å kommentere kunstverket. Jeg ville ha følt meg mer bekvem hvis fagkyndige hadde vurdert den. Dette blir jo en skulptur i stort format, og da er det viktig å kvalitetssikre figuren, sier Sigurd Stenersen.

Ordfører Marianne Bremnes er glad for å ha kreative og initiativrike kunstnere som Geir Samuelsen.

– Jeg er sikker på at «Stjernefangeren» kommer til å bli helt fantastisk.

Ordføreren opplyser at det er Harstad havn som avgjør om de vil ha «Stjernefangeren» ytterst på moloen.

– Jeg kjente ikke til prosjektet før jeg leste om det i Harstad Tidende. I ettertid har jeg hatt god dialog med kunstneren.

– Han jobber knallhardt med å få finansiert prosjektet, og målet er at det skal stå ferdig til festspillene starter, sier Bremnes.

Også hun er opptatt av å se utsmykkingen av det offentlige rom i sammenheng.

– Jeg tror ikke «Stjernefangeren» kommer i konflikt med den kunsten vi skal ha på Stien langs sjøen, sier hun

Selv er hun leder i styringsgruppa for kunstprosjektet rundt Stien langs sjøen.

I gruppa sitter styreleder i HSI Eiendom, Erik Løfsnes, ordfører Marianne Bremnes, Lars André Uttakleiv, Siri Espedal Kindem og Bjarne Våga fra Statoil.

Kultur: Sigurd Stenersen mener fagkyndige må vurdere kunstverket.