Jusshjelpa i Nord-Norge er et tiltak som drives av studenter ved Det juridiske fakultet i Tromsø. Jusshjelpa gir gratis juridisk rådgivning og bistand i enkeltsaker.

Harstad får besøk av Jusshjelpas medarbeidere Ingerid Prestmoen Bauger og Veronika Steen Svendsen.

- Vi gleder oss masse til å komme på besøk, sier Veronika Steen Svendsen.

Flere saksområder

Jusshjelpa i Nord-Norge yter juridisk bistand og veiledning innenfor flere ulike fagområder. Disse områdene er barn-, familie- og arverett, arbeidsrett, utlendingsrett, gjeldsrett, fengselsrett, husleierett, sosial- og trygderett.

Steen Svendsen og Prestmoen Bauger står på stand på UiT Harstad på formiddagen.

- Vi vil ikke kunne gi juridisk veiledning direkte, men alle kan melde inn saker. Den som melder inn saken forklarer hva saken går ut på, så tar vi den til Tromsø der hver sak blir tildelt en egen saksbehandler, sier Bauger.

Et lavterskeltilbud

Hvert år får Jusshjelpa i Nord-Norge inn cirka 2000 saker fra Nord-Norge. Dette viser at det er behov, og at jobben de gjør er viktig.

- Jusshjelpa i Nord-Norge er et lavterskeltilbud for landsdelens befolkning. Derfor oppfordrer vi alle som har behov for juridisk bistand eller rådgivning til å møte opp på saksinntaket. Om man ikke har muligheten til å møte opp, kan man også ringe kontoret i Tromsø, sier Veronika Steen Svendsen.

Ingerid Prestmoen Bauger påpeker at det er ingen grunn til å bekymre seg for regningen, siden juridisk bistand fra Jusshjelpa i Nord-Norge er helt gratis.

Målet med Jusshjelpa i Nord-Norge er å bedre rettshjelpstilbudet i Nord-Norge til de som trenger det mest. Virksomheten ved kontoret omfatter hovedsaklig ordinær saksbehandling og rettspolitisk arbeid.

Alle saksbehandlerne i Jusshjelpa i Nord-Norge har taushetsplikt.