For to år siden sendte hjelpeorganisasjonen til Hans Petter Schjelderup for første gang Heggen-elever til Etiopia for å få oppleve arbeidet til Children Burn Care & Wound Foundation på nært hold. Heggen-elevene som dro laget flere videosnutter som ble vist fram for resten av Heggen videregående skoles elever. Hvert år deltar skolen på Alternativ Dagsverk. Elevene skaffer seg jobb for en dag, og pengene går til Children Burn Care & Wound Foundation. Det har ført til at Heggen er organisasjonens største bidragsyter.

– Skaper større engasjement

I år sender organisasjonen elever til Etiopia for andre gang. Kristine Schytte, Rikke Emilie Larsen, Bjørn-Magne Aspdal og Anja Stranda satte seg på flyet fredag, og har ankommet Etiopia. Sistnevnte var elev da Yvonne Skarvold, Morten Moen Karlsen og Vilde Åsheim reise for to år siden, og Strande mener at reisen blir viktig.

– Da elevene viste videoer fra reisen til Etiopia skapte det et enormt engasjement for å bidra på Alternativ Dagsverk. Veldig mange ville bidra og sitte i styret som organiserte opplegget. Vi så at det førte til resultater, forteller Strande.

– For oss vil det bli en mulighet til å se resultatene av det Heggen bidrar med, og å få oppleve det, legger hun til.

Forberedt på inntrykk

De fire elevene skal besøke pasienter på organisasjonens sykehus, i tillegg til å besøke organisasjonens barnehjem for de brannskadde pasientene. Firkløveret er forberedt på sterke inntrykk.

– Det blir nok tøft å få se hvordan virkeligheten er, og ikke bare møte de brannskadde barna via en skjerm. Å få møte pasientene, og bli kjent med dem blir nok en sterk opplevelse, sier Kristine Schytte.

– Å få komme så nær barn som har opplevd å bli brannskadd, og å få møte de menneskene som faktisk står mitt i det, tror jeg blir sterkt, forteller Rikke Emilie Larsen.

– Jeg tror nok alle kommer til å gråte. Jeg har snakket litt med dem som reiste for to år siden, og de fortalte at det ble en sterk reise. Det tror jeg det blir for oss også, sier Anja Strande.