Sogneprest Peter Wilhelmsson ledet en nær fullsatt Sørvik kirke i Sandtorg menighet søndag formiddag. Gudstjenesten var den første etter at en kvinne i sekstiårene ble drept i sitt hjem torsdag kveld. Bygda har vært i sjokk og sorg etter hendelsen.

Les også: Politiet venter på obduksjonsrapporten - Åstedet holdes sperret

– Vi er mange som har vært involvert i det som skjedde i Fauskevåg sent torsdag kveld. Det er viktig at vi nevner saken i dagens gudstjeneste. Den avdøde kvinnen hadde mange venner, og mange i menigheten kjenner alle de involverte godt, sier Wilhelmsson.

– Derfor har vi hatt bønn for familien. Vi tente lys for den avdøde, hennes sønn og avdødes to barnebarn, forteller Wilhelmson.

Som prest ble han involvert i de lokale kriseteamet som brukte tid med elever på Sørvik skole. En annen prest hadde beredskapsvakt da kommunens beredskapsgruppe ble involvert.

Samlet

– Jeg var sammen med kommunepsykologen, kommunalsjefen og helsesøster på plass sammen med de ansatte på Sørvik skole.

- Der ble det snakket om noe av det som hadde skjedd, og barna i de forskjellige klassetrinn fikk stille spørsmål. Barnebarna til den avdøde er elever ved skolen, og derfor var det bra at barna fikk snakke om hendelsen som hadde rammet lokalsamfunnet, sier Wilhelmsson.

Les også: Den siktede sier at han hørte stemmer

– Jeg synes fungerende rektor ved skolen, Kirsti Hansen, gjorde en god jobb sammen med de ansatte med å forklare det som skjedde for skolebarna, sier Wilhelmsson. Presten håper og tror at kirken kan være til støtte for dem som sørger, eller opplever uro etter hendelsen.

Støtteapparat

– Jeg synes det er godt at kommunen har et slikt støtteapparat. Det er bra at det settes i verk tiltak straks for familier som er rammet av en slik uventet tragedie, sier sognepresten.

Tidligere feltprest

Wilhelmsson har lang fartstid som feltprest i Forsvaret og har blant annet tjenestegjort som prest i Afghanistan sammen med norske soldater.

– I løpet av et liv som prest så skjer det noen tragedier en må være med å takle. Det er viktig også å snakke om det tunge og vanskelige i livet.

Det gjorde han på en dag da det ble avholdt to barnedåper i kirken, og hvor fire av vårens konfirmanter var svært delaktige i gudstjenesten.

– Jeg setter stor pris på menigheten her i Sandtorg. Jeg synes mange viser stort engasjement. Besøkstallet her i kirka har fordoblet seg det siste året. Det håper jeg er et tegn på at folk trives med å gå i kirka på en søndag, sier presten, som ser fram mot påsketiden.

– Jeg trives svært godt med å holde gudstjenester utendørs. I år ser jeg på nytt fram til å være med på påskegudstjenesten på Storjorda skjærtorsdag. Det er en flott tradisjon som Sandtorg og Kvæfjord menighet har gjennomført over flere år, sier Peter Shaw Wilhelmson.