Helt siden Ole Magnar Drønen i 2011 etablerte Scale Protection, har han jobbet tålmodig og målbevisst for å skaffe seg innpass i olje- og gassbransjen med sine produkter.

Ett av dem fikk sitt gjennombrudd for et par år siden, og er nå i startgropen. Like før nyttår ble det kjent at Proventure og Investnor gikk inn med 24 millioner kroner i selskapet, noe som ifølge Drønen gir anledning til å satse enda mer på sine produkter.

Nye produkter i startgropa

– Dette er selskaper med en sterk kapitalbase, kompetanse og solid erfaring innen olje- og gassbransjen. Denne investeringen vil styrke selskapet og muliggjøre vekst, både av tjenesten vi i dag leverer og å få innpass i markedet med nye produkter. Her er det først og fremst SPIN- produktet som vi nå håper får et gjennombrudd. Vi har nå avtalt at det skal forsøkes i en brønn som er operert av et stort oljeselskap, sier Drønen.

Sparer store kostnader

– SPIN handler om å beskytte ventiler og rør som benyttes til oljeproduksjon mot avleiring som skaper problemer for gjennomstrømming av oljen.

–Det er som forkalkning av en blodåre. SPIN plasseres på et kritisk sted og forhindrer avleiring uten bruk av kjemikalier som er den vanlige metoden.

– Oljeselskapene vil spare store kostnader både ved at en unngår redusert produksjon og mindre forbruk av kjemikalier.

Vekst

Han sier videre at Scale Protection først og fremst har hatt fokus på det norske markedet, men at interessen også har begynt å komme fra utlandet.

– Vi har vært i Midtøsten og presentert våre produkter. Her er det et stort marked, men olje- og gassbransjen er kjent for lange beslutningsprosesser, derfor er tålmodighet en dyd i denne bransjen.

Selv om det har skjedd mye positivt rundt Scale Protection den senere tid, kjenner Drønen bransjen så godt at han vet det vil ta tid og hardt arbeid også fremover.

– Robuste nye eiere, ett produkt i salg, ett i startgropa og flere i utviklingsfasen gir grunnlag for at vi ser lyst på fremtiden og vil satse hardere, blant annet ved å ansette minst to nye medarbeidere dette året, sier en optimistisk Ole Magnar Drønen.

FAKTA NÆRINGSLIVSPRISEN 2016

Prisen ble stiftet i 2008 av Harstad

kommune, Harstadregionens

Næringsforening og

Sparebank1 Nord- Norge.

KRITERIER:

Økte verdier for eiere og samfunnet,

god og sunn økonomi,

god lagspiller lokalt og regionalt,

vekst, produktutvikling

og innovasjon

JURYENS MEDLEMMER:

Trond Bottolfsen. UiT Harstad,

Lasse Hagerupsen, Sparebank1,

Bjørn Akselsen, Harstad

kommune, Kjell Rune Henriksen,

Harstad Tidende, Ole -

Jonny Korsgaard,

Harstadregionens Næringsforening.

NOMINERTE:

Umami, ReSight, Manoda, NSK, Scale Protection.

gjennombrudd: Slik ser SPIN-produktet til Scale Protection ut som skal rense ut avleiringer i ventiler og oljerør. Foto: Privat Foto: privat