Sent torsdag kveld rykket nødetatene ut til en adresse i Fauskevåg. Det ble tidlig klart at man sto overfor en drapssak. Mannen i 30-årene som er siktet, sa tidlig fra at han sto bak voldshandlingene som førte til morens død.

– Det er vesensforskjell på etterforskningen når gjerningspersonen er kjent. Det styrer mye av den påfølgende etterforskningen, sier Hole.

I helgen var Kripos i huset der kvinnen i 60-årene ble funnet død. Deres arbeid på stedet er nå avsluttet. Nå venter politiet på resultatene. Obduksjonen ble også gjennomført i helgen. Heller ikke der er resultatene klare.

Flere intervjuer

Ved siden av at politiet venter på tekniske resultater, gjenstår det også oppfølgingsavhør av den siktede og noen av vitnene.

– Det vesentligste er allerede gjort. Vi kom langt i etterforskningen de første døgnene, sier Hole.

Rundt 10 ansatte hos politiet ble satt på saken de første dagene. Hole sier at alle styrkene er lokale foruten bistanden fra Kripos.

Harstad kommunes kriseteam har hatt kontakt med pårørende, skoler og andre som er berørt av saken.

– De har fått gode tilbakemeldinger, sier Hole.

– Opprivende for alle

En drapssak er opprivende for en by, sier politistasjonssjefen.

– I tillegg til de direkte berørte får det konsekvenser for utrolig mange. Vår oppgave er å etterforske, men det er godt å vite at det er et apparat som tar seg av berørte, sier Hole.

Han sier at man dessverre opplever drap med jevne mellomrom i regionen.

– Det viser statistikken. Nå har vi vært forskånet i mange år.

Mannen i 30-årene får nå behandling av helsevesenet.