Bedriften har nemlig utviklet PowerCatch-konseptet som kort fortalt samler alle oppdrag for planleggere, arbeidsledere og montører i nettselskaper på ett sted. Systemet er webbasert og bidrar til bedre oppfølging, informasjonsflyt og mer effektiv drift.

Oppdrag over hele landet

– For oss har PowerCatch blitt en kjempesuksess og bidratt til at vi har fått oppdrag over hele landet, forteller Jan Tegnander, som allerede i 2005 etablerte firmaet sammen med kollega Lars Mickelsen.

– Den gang jobbet vi utelukkende med konsulenttjenester og utarbeiding av strategiske vedlikeholdsplaner for kommunale eiendommer. Gjennom disse oppdragene oppdaget vi at det var mangelfult utviklede systemer som ivaretok og registrerte forvaltningen av bygg og eiendommer i kommunene.

Systemet fungerte

– Vi fikk laget et verktøy som vi fikk til å fungere og som registrerte, fotograferte og rapporte feil vi fant på i bygg.

– Dette systemet slo godt an, noe blant andre Hålogaland Kraft registrerte. De ba oss lage og utvikle et system for drift og vedlikehold av kraftnettet som også fungerte uten mobilnett ved eventuelle strømbrudd, forteller Tegnander.

-Dermed startet utviklingen av PowerCatch, som nå benyttes av en rekke nettselskaper i landet, også i forbindelse med utrulling av automatiske strømmålere.

Ny leder

Tegnander fratrådte nylig som daglig leder i ReSight for å begynne i ny jobb 1. mars i nettopp Hålogaland Kraft.

Han har allerede overlatt lederrollen i selskapet til Helene Lund Engebø. Hun overtar en bedrift i sterk vekst, som noterte en nesten dobling av omsetningen, fra 6,6 millioner i 2015 til 12,6 millioner i 2016. Lund Engebø er allerede i gang med å ansette flere i selskapet, som i løpet av 2017 vil øke staben i Harstad med to til fire ansatte.

- Vi er i dag også et softwareselskap som utvikler programvare her i Harstad. Til det trenger vi enda flere dyktige medarbeidere. Vi har fått mange sterke søkere, og flere av søkerne har tidligere hatt tilhørighet til Harstad, og ønsker seg åpenbart tilbake til byen, sier hun.

Skapt og utviklet i Harstad

– Å bli nominert til Næringslivsprisen syntes vi er stor stas. Det betyr at vi blir lagt merke til, og har mye å si for selvtilliten, spesielt når vi har skapt og utviklet et produkt selv her i Harstad.

– Det har såvidt vi vet ikke mange i denne bransjen gjort før oss, sier Tegnander og Lund Engebø.

- Takket være at vi er i kontinuerlig utvikling har vi klart å tilpasse vårt PowerCatch- produkt til kraftmarkedets behov, og fått minst et ben inn i denne bransjen. Det betyr at fremtiden ser lys ut for oss, og stadig flere rundt om i landet henvender seg nå til oss, sier Tegnander og Lund Engebø.

FAKTA NÆRINGSLIVSPRISEN 2016

Prisen ble stiftet i 2008 av Harstad

kommune, Harstadregionens

Næringsforening og

Sparebank1 Nord- Norge.

KRITERIER:

Økte verdier for eiere og samfunnet,

god og sunn økonomi,

god lagspiller lokalt og regionalt,

vekst, produktutvikling

og innovasjon

JURYENS MEDLEMMER:

Trond Bottolfsen. UiT Harstad,

Lasse Hagerupsen, Sparebank1,

Bjørn Akselsen, Harstad

kommune, Kjell Rune Henriksen,

Harstad Tidende, Ole -

Jonny Korsgaard,

Harstadregionens Næringsforening.

NOMINERTE:

Umami, ReSight, Manoda, NSK, Scale Protection.

strømmåler: Montør Marius Indregaard(t.v.) viser Helene Lund Engebø og Jan Tegnander strømmåleren som skal skiftes. ReSight har utviklet PowerCatch som montører i nettselskaper benytter under skifte av disse målerne. Foto: Andreas Isachsen