I år er det 100 år siden Lions Club oppsto i Amerika. Amerikanske kjøpmenn med Melwyn Jones i spissen gikk sammen for å samle inn midler og varer til de som hadde lite eller ingenting.

– Jeg har vært medlem i Lions her i Harstad i rundt 25 år. I jubileumsåret vil vi ha vår lokale markering her i Harstad en dag i juni, forteller Roald V. Skoglund. Vi fant han i et bomberom i en kjeller i Fjordgata med flere hundre bøker rundt seg.

Bokloppet

– Vi i Lions Club Harstad sør har en rekke prosjekter gående hvert år. Bokloppet er en slik årelang tradisjon. Vi har åpent her hver siste lørdag i måneden, sier Skoglund.

– Vi har ikke mulighet til å ha åpent flere dager i måneden. Vi sliter som mange andre frivillige veldedige organisasjoner med rekrutteringen.

– Heldigvis er det både kvinner og menn med i Lions, sier Skoglund.

Under Lionskonferanse med kvinner i fokus i Harstad i fjor, fikk vi høre at kvinneandelen i Lions Norge er 20prosent og i Nord-Norge 30 prosent.

– Å få flere kvinner med i Lions er et satsingsområde. Vi har stor kvinneandel i LC Harstad sør med syv kvinner og å menn, nesten 50–50. Men vi trenger flere medlemmer, av begge kjønn, bekrefter Skoglund.

Han er kasserer og sekretær i LC Harstad sør.

Familiedag

I forbindelse med at Lions runder 100 år internasjonalt, vil Lions-klubben i Harstad ha en markering en gang i juni.

– Vi planlegger en familiedag i Folkeparken ei av helgene den måneden. Det er noe vi jobber med i styret i Lions.

– I tillegg til at vi selger bøker til 20 kroner, har vi en rekke andre arrangement som skaffer inntekter til foreningens arbeid. Salg av tulipaner og juledekorasjoner er noen av det vi gjør i løpet av et år, sier Lions-veteranen i Harstad.

Lokalt jobber de med flere prosjekter både i skolen og ved sykehjem. De har med seg Botnbelga på sykehjem. Også Harstad internasjonale folkedansgruppe deltar på turene som Lions arrangerer på sykehjem i kommunen.

I fjor samlet de inn en del midler som ble gitt videre til Frelsesarmeen, Kameratklubben og Krisesenteret.

LIONS: Siste lørdagen hver måned har Lions club Harstad sør Boklopper i Fjordgata. Foto: Picasa