Åtte elever og to voksne fra Stangnes ungdomsskole la torsdag ut på den årlige vinterovernattingsturen. Turen gikk til Sørlimarka. Da de våknet fredag morgen, var leiren sterkt preget av været. Det hadde snødd og blåst kraftig, såpass mye at gruppa ikke så det likt å spenne på seg skiene å gå ned igjen.

Fredag morgen ventet de på transport hjem fra Sørlimarka. Personell fra Forsvaret var på vei opp for å hente dem, i beltevogner.

Rektor ved Stangnes ungdomsskole, Ludvig Forthun, sier at elevene har hatt det veldig bra i leiren sin. Det var god stemning, også fredag morgen.

- De har overnattet, men ventet med å rigge ned leiren på grunn av all snøen. De har det varmt og fint mens de venter. Det er høy stemning og god moral i gruppa, takket være godt treningsgrunnlag gjennom vinteren, sa han til ht.no fredag.

Elevene gikk på ski oppover torsdag.

- Det er en fast tur vi har hver vinter. Jeg tror denne opplevelsen blir prikken over i-en. Det er en flott erfaring å lære seg å opptre fornuftig i dårlig vær, og å ha det rette utstyret. Det trenger ikke å være så dramatisk å være ute en vinterdag, sier rektoren.

- Foreldrene er informert via SMS, så fikk vi testet det systemet og, sier Forthun.

- Torsdag var det meldt polart lavtrykk. Var dette med i vurderingen da elevene dro på tur?

- Ja, vi sjekket værvarslet grundig. Men vi vurderte det som greit å gjennomføre turen, da leiren er nær skog og sivilisasjon. Dette er ingen høyfjellstur, sier Ludvig Forthun.