Politiet etterforsker en hendelse i Fauskevåg sør for Harstad som drap etter at de rykket ut til bråk i et hus ved 23-tiden torsdag kveld. Politiet i Harstad har bedt om bistand fra politiets spesialenhet for alvorlig kriminalitet, Kripos. De ventes å ankomme Harstad i løpet av dagen.

Da politiet komtil stedet, pågrep de en mann i 30-årene som antas å være gjerningsmannen. Den avdøde er en kvinne i 60-årene.

Les også: Minstenkes for drap

I natt ble det foretatt mange avhør, men den pågrepne mannen er ikke en av dem.

Harstad Tidende kjenner ikke tilstanden til mannen, men pågripelsen skjedde uten dramatikk. Mannen skal nå være tatt hånd om av helsevesenet, opplyser politiet.

I helga regner man med at Kripos gjør de tekniske undersøkelsene som må til i - og eventuelt rundt - huset der drapet skjedde. I helgen regner man ikke med at det skjer mange avhør, siden de fleste allerede er utført. Unntaket vil være en prat med den siktede.

Politiets operasjonssentral ble kl 23.07 i går kveld, torsdag 23. februar, varslet av AMK om en hendelse i en privatbolig sør for Harstad. Da politiet ankom stedet sammen med ambulansepersonell ble det raskt konstatert at en person var død. Politiet har grunn til å tro at det dreier seg om et drap. Den antatte gjerningspersonen befant seg i boligen og ble pågrepet uten dramatikk.

Pressemelding fra politiet:

Politiets operasjonssentral ble kl 23.07 i går kveld, torsdag 23. februar, varslet av AMK om en hendelse i en privatbolig sør for Harstad.

Da politiet ankom stedet sammen med ambulansepersonell ble det raskt konstatert at en person var død. Politiet har grunn til å tro at det dreier seg om et drap. Den antatte gjerningspersonen befant seg i boligen og ble pågrepet uten dramatikk.

Politiet i Harstad etterforsker saken og det har i natt blitt gjennomført flere vitneavhør. Politiets kriminaltekniker har gjort innledende undersøkelser på stedet og vi har bedt om teknisk bistand fra Kripos. Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi nærmere opplysninger om hvordan drapet har skjedd. Politiet har sperret av åstedet og fortsetter etterforskningen for å klarlegge hendelsesforløpet.

Avdøde er en kvinne i 60-årene og siktede er en mann i 30-årene. Politiet kan bekrefte at det er en relasjon mellom disse. Det befant seg flere personer i huset, disse skal imidlertid ikke ha vært vitner til hendelsen. Disse og øvrige pårørende blir ivaretatt av Harstad kommunes kriseteam.

Harstad Tidende oppdaterer saken fortløpende gjennom dagen. Følg vår Facebook-side for fortløpende oppdateringer.

Politi i Fauskevåg. Foto: Frank R. Roksøy