Det skriver Bladet Vesterålen på sine nettsider onsdag. Direktør Tor Ingebrigtsen i Unn hadde tidligere i år sendt et innspill som styret i Helse Nord skulle ta stilling på et møte denne uke.

Akuttmedisinsk klinikk ved UNN peker på en rekke ulemper med dagens plassering, med bakgrunn i annen sivil og militær aktivitet på flyplassen.

Her ble det lansert forslag om å flytte luftambulansen ut av deres lokaler inne på Evenes flystasjon – til et nytt basebygg 200 meter øst for rullebanen, inne på flyplassområdet.

På dagsordenen til Helse Nord sto blant annet ei kort orientering om uttalelsen fra UNN som ønsker å flytte basen for ambulansehelikopteret til ei bygd ei mil eller to fra Evenes.

Dette har fått flere lokale politikere i Vesterålen til å engasjere seg.

Nestleder i styret for Nordlandssykehuset, Odd-Roger Enoksen, har uttalt seg til Bladet Vesterålen torsdag.

– Vi ble orientert om at ei flytting kan komme til å bli aktuelt. Jeg mener at dersom flytting ut av flyplassområdet på Evenes skulle bli aktuelt, bør Stokmarknes lufthavn vurderes, sier han til avisa.

Torsdag ettermiddag hadde også de folkevalgte i Lødingen fått med seg diskusjonen om en mulig flytting av basen for ambulansehelikopteret

– Vil ordføreren ta spørsmålet opp med styret i Helse Nord med tanke på lokalisering av ambulansehelikopteret i Lødingen, undrer Bjørn Hegstad (V), skriver den samme avis på sine nettsider torsdag.

Helse Nord vi se på muligheten til å flytte basen inne på området eller i nærhet til flyplassen på Evenes.