Klassekontakt Hilde Lian sier at saken handler om nærskoleprinsippet, og at flere familier må forholde seg til tre skoler, hvis saken blir vedtatt.

Tidligere har det vært slik at elever i hovedsak har blitt flyttet til Kila skole.

- Vi er veldig forundret over at saken skal opp i formannskapet, for dette er en beslutning som hører hjemme i kommunestyret, sier Magnus Høglin fra FAU.

- Det er jo merkelig at man må gjøre et hastevedtak, når de samtidig sier at de har god kontroll på elevtallene. Vi ønsker at våre elever skal bli tilbudt plass på Kila skole, og at de tar i bruk brakkerigger for å løse dette, sier Høglin.

Skolene

Foreldrerepresentant Knut Harald Nygård sier at Kila skole er nærskole, og at elevene det handler om bor i sonen sør for skolegrensen ved Kiwi-butikken på Åsby.

– Det er ikke noe galt med andre skoler, men en nærskole skaper mer trygghet for elevene. For elevene handler det også om usikkerheten når de skal over i ungdomsskolen, hvor de havner og hvem de skal gå i klasse med, sier Nygård.

Skal kjempe

FAU-representant Tine Sørensen Lysgaard sier FAU gjør alt de kan for at ungene skal får det best mulig, og at saken også berører barna som kommer senere.

- Vi kan komme i den situasjonen at vi får mange skoler å forholde oss til, dersom det ikke blir Kila-skolen. Det burde ikke vær nødvendig med et hastevedtak når de har visst om dette lenge, så vi står på, og gjør det vi kan til det beste for barna våre., sier Sørensen Lysgaard.

Oppsummering

FAU-medlemmer og klasekontakter sier de forventer en skolepolitikk i Harstad som bygger på nærskoleprinsippet i henhold til Opplæringslovens paragraf 8-1, at den etablerte praksisen der alle sjuendeklassinger på Medkila skole tilbys plass på Kila ungdomsskole blir videreført, og de forventer forutsigbarhet. Alle vi snakket med mener at det ikke er noe nytt i denne praksisen. De protesterende foreldrene presiserer at de ikke har noe i mot Seljestad skole som sådan, men at det blir bedre å for elevene å gå på sin nærskole.