Hun ber derfor politikerne i kommunestyret avslutte den offentlige ressursbruken på «denne tomtefliken», og at snevre særinteresser må vike.

– Jeg synes Kontrollutvalget har gjort en grundig gransking av de faktiske forhold. Granskningen bekrefter vår oppfatning av utvalgets uheldige sammenblanding av roller. Utvalget skulle være et fagutvalg, men i stedet har utvalgsleder forsøkt å øve politisk press. Utvalget har mistet all troverdighet, og nå må alle tenke nytt, sier hun.

– Kun en engere krets

Hun er enig i at mandatet kommunestyret ga rådmannen var svært uklart, og hun mener presiseringen som Kari-Anne Opsal (Ap) ga i det første utvalgsmøtet, burde tilkommet kommunestyret.

– Opsals klargjøring av arbeidsoppgavene til utvalget var noe annet enn det kommunestyret hadde vedtatt. Dette er nok et eksempel på at det er kun en engere krets som er informert om hva som skjer. Det samme opplever vi i veipakkesaken. Posisjonen viser svært liten vilje til samarbeid, og det er ikke bra for det politiske arbeidsrommet vi alle trenger, sier hun.

Flere spennende prosjekt

Modal mener vernesporet har spilt fallitt, og mener posisjonen må komme inn på et mer konstruktivt spor.

– All diskusjon om sentrumsplanen har handlet om Gammelbrygga-tomta. Kommunen har så utrolig mange spennende prosjekt som vil være langt mer utviklende for sentrum, som studentboliger, nye næringsbygg, gjestehavn og nye trafikkløsninger, sier hun.

Hun mener kommunen ikke har råd til å fortsette pengebruken på Gammelbrygga, og er ikke blant dem som jubler over et årsresultat på 80 millioner kroner.

– Spesielt når mer enn 20 millioner skal betales tilbake til innbyggerne, siden det er betalt for mye på selvkostområdene. På toppen av dette bør man være bekymret for den økende gjelden. I fjor betalte vi ned 77 millioner kroner i gjeld, mens kommunen tok opp 138 millioner i lån. Da blir det fullstendig feil å bruke over 20 millioner på denne tomten.

– En lærepenge

Modal håper denne saken har vært en lærepenge for både administrasjonen og politikerne.

– Det er viktig at det tas lærling av de påpakninger som er kommet, slik at ikke kommunen havner i en lignende situasjon i framtiden, sier Modal.

Faksimile: Harstad Tidende 22.02.2017.