Chriss Gøran Persen er en av initiativtakerne til en kortesje med biler fra Markussen transport og avslutningsmarkering 4. mars.

– Vi skal hedre Steinar Markussen, som har vært en suveren sjef. Og det er det mange som mener. Vi hadde regner med å bli 70–80 sjåfører, men nå har over 100 meldt seg på, både tidligere og nåværende sjåfører, sier Persen.

Lokal aktører rammes

Årsaken til hederen er altså at Steinar Markussen legger ned bedriften. Det skjer ikke av lyst, men fordi storkunden Tine, som Markussen transport har kjørt for i alle år, har valgt å bytte leverandør av transporttjenester.

Dermed forsvinner en bedrift med 50 millioner kroner i omsetning og med 36 ansatte. Det vil gå ut over flere enn de ansatte i Markussen transport, mener Persen.

– Steinar har alltid brukt lokale aktører. Han har villet gi noe tilbake. Nedleggelsen vil ramme mange bedrifter som har nytt godt av Steinars bedrift.

Kortesje

Markeringen vil finne sted med nesten 20 biler lørdag 4. mars med en kortesje fra selskapets terminal på Stangnes, til sentrum, opp Sama og til rundkjøringa på Bergseng. Der snur de 180 grader rundt før det bærer til Tjeldsundkroa. Etter nok en snuoperasjon ender kortesjen opp i Sørvik, der bedriften først ble etablert av Harald Markussen, far til dagens populære sjef.

– Det er planer om å legge ned en krans på grava til Harald, sier Persen.

Og i tillegg blir det kaffeslabberas og mimring, forteller sjåføren som vokste opp i Ruggevika, men som flyttet til Trøndelag i 1996.

– Etter kaffeslabberaset blir bilene parkert for godt hos Norsk Scania i Harstadbotn, sier Persen.

Støtteerklæringer

Engasjementet rundt saken i sosiale medier har vært helt enorm, forteller han.

– Det har vært mange støtteerklæringer. Alle synes å ha lagt merke til bilene og firmaet, noe som gjenspeiles i alle støttemeldinger fra hele landet.

Selv om det er slutt på kjøringen for Markussen transport, er sjåførene ikke desperate. De fleste fått seg nye jobber.

– Men ingen går over til DSV, som nå skal kjøre for Tine. Noen blir pensjonister, og resten har enten funnet seg jobb eller finner en, sier Persen.

Det siste lasset Markussen transport kjører går fra Tine Tunga i Trondheim på kvelden 28. februar.

POPULÆR: Steinar Markussen har vært en populær bedriftsleder, både blant ansatte og øvrig næringsliv i Harstad. Arkivfoto. Foto: Frank R. Roksoy