Ordfører Marianne Bremnes sier at møtet har stor betydning for saker som skal behandles i kommunestyret som handler om barn og unge.

Hun sier videre at det som tas opp i BUK blir tatt på alvor og tatt med videre til kommunestyret og administrasjonen.

Mest godt miljø

BUK behandlet fredag flere saker, og en av de viktigste, dersom man ser på representantenes engasjement på talerstolen, var saken om mobbing på skolene og skoleveien.

Flere av representantene fra alle skolene i kommunen tok ordet og fortalte om mobbing på sin skole.

Det kom fram at det stort sett er gode skolemiljø i Harstad, men at det forkommer mobbing og spredning av upassende bilder på sosiale medier. Denne saken vil bli fulgt opp videre av BUK.

En annen sak som ble tatt opp var farlig skolevei, og her orienterte ordføreren om Harstadpakken, som vil løse noen av de farlige krysningene som skoleelevene må foreta.

Neste sak som ble tatt opp var forslag fra ungdomsrådet om søknadskriteriene til BUK-midlene på 100.000 kroner som er bevilget til BUK.

Kriteriene handler om hvem som kan søke og hva de kan søke midler til, og etter en pause på 15 minutter hvor Rådmannen og fire representanter forenklet forslaget, ble det enstemmig vedtatt.

Viktighet

Både ordfører og lærere vi snakket med mente at dette organet var svært viktig for å få innspill til saker som opptar barn og unge i Harstad kommune.

På spørsmål fra HT sier ordføreren at det som blir behandlet her, blir tatt med videre og havner ikke i en skuff.

Catharina Sofie Schjølberg, som er varaordfører i BUK, sier at dette er viktig – noe vi ser på saken om ordensreglement for grunnskolen, som ble endret fordi svært få elever forsto det.

Hun sier videre at de får være med på å sette sakslista for møtene i BUK, og får velge hvilke sake som skal opp.

Ordfører Marianne Bremnes sier at dette også er en flott måte å få barn og unges stemmer fram, noe vi får gjennom BUK.

– Jeg merker at vi har fått et større engasjement nå enn på første møte, så dette kommer til å bli fint etter hvert som representantene blir varm i trøya og tør å gå på talerstolen, sier ordføreren.

TILHØRERE: Blant tilhørerne var lærere, som også mener at dette organet er svært viktig for å få innspill til saker som opptar barn og unge i Harstad kommune. Foto: Bengt Simonsen