Han er klar på at det kun vil være interne folk i gruppen, og ikke folk utenfor administrasjonen.

– Vi må leve med de konlusjoner som ble trukket. Men for ettertiden vil jeg som rådmann ha som hovedregel at gruppen skal bestå av interne folk. Eksterne aktører vil da kunne bidra i referansegrupper, sier rådmannen i Harstad.

Spekulasjoner

Rådmannen kommer også til å sørge for at han har et klarere mandat fra politikerne, slik at han unngår å komme i lignende situasjoner.

– Jeg beklager at det har blitt stilt spørsmål rundt gruppens arbeid, noe som har dreid fokus fra det saken dreier seg om, nemlig at om det skal tillates bygging av leiligheter på tomta, og hva som skal skje med Gammelbrygga, innrømmer han.

– Tar råd med videre

Hansen ser at Steinar Nilsens rolle kunne vært vurdert annerledes, og at de kunne ha kommet til andre konklusjoner.

– Jeg registerer at K-sekretariatet har konkludert med at det ikke er noe partsforhold som gjør Nilsen automatisk inhabil etter forvaltningsloven. Jeg ser imidlertid at det kan stilles spørsmål rundt Nilsens roller i to av selskapene som inngår i aksjonærgruppen. Selskapene var med i intensjonsavtalen som kom med tilbud til kommunen. Vi vurderte det slik at Nilsens eierskap i et eventuelt nytt selskap ville vært så liten at han ikke ville fått noen økonomiske fordeler. Investeringen ville neppe resultert i voldsom avkastning, sier han.

K-sekretariatet mener kommunen selv burde vurdert habiliteten til advokat Tove Julin Pettersen, og ikke overlatt dette til advokaten.

– Vi spurte advokatene og de anså seg som habile, menen vi tar sekretariatets råd med oss videre, sier han.