En av dem er Gunnar Berg på Harstad brygge.

– Jeg satt og så på tv, og så ribbåtene hundre meter utenfor leiligheta vår. Jeg hørte de passerte vinduene og deretter et forferdelig smell. Da jeg så ut sto den ene båten på tverra og alle passasjerene, bortsett fra to, lå i havet, forteller han.

Ifølge en annen Harstad brygge-boer, Thor Breivoll, var det ikke den første båten som kjørte i flåten.

– Det var båten som kjørte bakerst som kjørte i flåta. Deretter svingte den første båten rundt og kom til hjelp, sier han.

Berg registrerte at båtene holdt stor fart.

– Med den farta de hadde tenkte jeg det verste. Det så livløst ut, så jeg ringte nødnummeret, forteller Berg. – Men det var ikke så galt som jeg først antok.

Tre båter og et helikopter var involvert på en eller annen måte.

– Begge havnevesenets båter var raskt på plass. Deretter kom redningsskøyta til. Og etter hvert kom ambulansehelikopteret for en sveip over området, sier han.

Både Berg og Breivoll synes det er merkelig at det skal være mulig å kjøre på et så kjent landemerke.

– Jeg har mange gang tenkt på brygga med blinkende lys på kunne bli påkjørt. Men den er jo merket. Og dessuten var det dagslys og god sikt, sier Gunnar Berg.

– Det som slo meg er at de klarte å treffe fontenen. Når de har så stor fart bør de være mer observante, sier Breivoll. – De har kjørt her så mange ganger at det forundrer meg at de kjørte i flåta.