Han er siktet for bedrageri på til sammen rundt to millioner kroner.  Politiet i Harstad er helt i sluttfasen av etterforskningen og vil trolig i neste uke sende saken til statsadvokaten. Statsadvokaten skal vurdere om det skal tas ut tiltale eller om saken vil gå som en tilståelsesdom i Trondenes tingrett. Det er ikke bestemt dato for rettssaken.

Politiadvokat Mona Madsen i Nordland politidistrikt sier mannen, som er i slutten av 20-årene, først ble anmeldt i 2014. Det var både privatpersoner og forsikringsselskap som anmeldte mannen. De siste anmeldelsene kom inn i fjor sommer/høst.- Jeg ønsker ikke å si hvor mange personer vi snakker om, men det er snakk om flere personer og forsikringsselskap som vedkommende skal ha bedratt. De siste sakene skjedde i fjor sommer, tidlig høst, sier hun.

Hvert enkelt bedrageritilfelle er ikke så stort, men samlet kommer saken opp i et par millioner.- Det var vært en omfattende jobb. Det har vært mange tilfeller og i løpet av etterforskningen har det kommet inn nye anmeldelser, sier hun.

Madsen sier mannen har brukt både nettet, men har også klart å få tak i bankkort fra personer.- Jeg ønsker ikke per dags dato å si noe om hvordan han har operert. Mannen har samarbeidet med politiet og fortalt villig vekk om sine handlinger, sier Madsen.

Han er tidligere straffet for lignende forhold.

Saken har en strafferamme på seks år.