Eilertsen pekte blant annet på den planlagte kollektivsatsingen i forbindelse med Harstadpakken som meningsløs og ikke realistisk å få til.

– Kollektivsatsingen er antakelig det største luftslottet når det kommer til satsingen på sentrum.

– Denne satsingen, sammen med oppfordringen om å bruke sykkelen mer, er en drøm det ikke er særlig sannsynlig å tro på vil bli en realitet, hevdet han og la til:

Næringsfiendtlig

–Jeg undres også over hvorfor man ikke stemte for de forslagene som rådmannen legger fram i dag allerede i fjor, da disse var likelydende med det vi får presentert nå.

– Det er også merkelig at man ikke har valgt å ta med representanter for næringslivet i arbeidsgruppen som har jobbet med dette.

– Det mest næringsfiendtlige er likevel at jeg hører flere politikere som nå ber næringslivet om å bidra med enda mer. Sentrum blør nok allerede, og skriker etter tiltak som kan hjelpe dem over kneika de neste månedene, sier Eilertsen.

Totalt bomskudd

Dette fikk Aps Halvar Hansen til å replisere:

– Det er et totalt bomskudd av Frp å hevde at det ikke er satset i sentrum. Det er foretatt en rekke store og tunge investeringer som for eksempel Kulturhuset, Grottebadet og Galleri NordNorge. Dette er satsinger som drar masse mennesker til byen, sa Hansen.

Bare en steinfylling

Eivind Stene mente det var vanskelig å finne konkrete forslag som bidrar til å lette situasjonen for Harstad sentrum.

– Jeg savner en langt sterkere ja-holdning til de som ønsker å satse i sentrum. Vi har ikke råd til å stikke kjepper i hjulene til de som har planer om å satse i sentrum. Det er nok å nevne planene til Brygga Utvikling, Nordic og Salto.

– Og når det så langt ikke finnes noen som er villige til å satse på luftslottene som for eksempel havneutbyggingen Lille Venezia, som fortsatt bare er en steinfylling, er vi nødt til å si ja til prosjekter som er realistiske og, hevdet Stene og la til:

Heller flere enn gratis p-plasser

– De som hevder at parkering i nærheten av sentrum ikke er viktig, tar feil. P-plasser må være lett tilgjengelige. Det funker rett og slett ikke dersom noen tror at folk som har handleærender i sentrum går lange distanser.

– Da velger de heller andre alternativer, eller drar hjem.

– Dersom jeg fikk velge vil jeg heller ha flere parkeringsplasser fremfor gratis parkering, sa Stene, og fikk støtte fra Høyres Håkon Vahl.

– Ventet meg langt mer

– Hvem tror virkelig at noen velger å gå fra Seljestad eller andre steder i pissregn for å handle i sentrum? Når skal vi begynne å ta på alvor at flere butikker i sentrum merker en nedgang i omsetningen, noe som antakelig vil forsterkes når Amfi Kanebogen åpner i april.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet over de fremlagte forslagene, og hadde ventet meg noe langt mer enn dette, sier Vahl.

– Snakkes kun om bilen

SVs Johnny Kristiansen hevdet det var altfor lite fokus på miljøtiltakene som foreslås i sentrum.

– Det er ikke god musikk i mine ører at det snakkes om flere parkeringsplasser i sentrum. Det snakkes kun om bilen, og nesten ingenting om miljøtiltakene som tenkes gjennomført.

– I stedet er det altfor mange som snakker ned sentrum, fremfor å fremheve de mange tilbudene man finner her som ikke finnes andre steder, hevdet Kristiansen.