Nettstedet varsom.no no følger ekstra godt med på skredfaren over hele landet.

Tirsdag antas skredfaren å ligge på faregrad 2-moderat i Sør-Troms. I høyden hvor det er kaldere antas det at fokksnøen trenger lengre tid til å stabilisere seg. Skredfaren forventes fortsatt å være 3 -betydelig i høyden og der hvor det kom mye snø søndag, melder varsom.no tirsdag.

Øker

Kraftig vind, hurtig temperaturøkning og mye nedbør utover dagen vil øke sannsynligheten for skred. Faren for naturlige utløste skred vil være størst når temperaturstigning og regnvær slår til.

Varslet vær kan være utløsende faktor for både tørre flakskred i høyfjellet, og våte skred i lavere strøk. Skredfaren vurderes foreløpig til 4-stor utover dagen når været slår til. Se oppdatert varsel på varsom.no tirsdag ettermiddag.

Onsdag ventes S-SV sterk kuling eller liten storm i fjellet. Regn som øker i intensitet utover dagen. Snø over 300–1100 moh., høyest om ettermiddagen og tidlig kveld. Stigende temperatur. Det er stor usikkerhet i hvor mye nedbør som vil komme, men det ventes mellom 30 og 60 mm der hvor det kommer mest, melder en om være onsdag for Sør-Troms. Også i Vesterålen er skredfaren betydelig onsdag.

Varsomt

Også snøskredvarselet er sendt ut for de kommende dagene.

Med stor snøskredfare – faregrad 4 – i Nordland, Troms og Finnmark anmoder vaktleder Heidi Stranden i Snøskredvarslinga til innekos de neste dagene.

– Nordland og Troms vil fra og med onsdag få smake på det samme «drittværet», så her vil skredfaren stadig øke og være på topp, opplyser hun på yr.no denne uke.

Stranden oppfordrer alle fjellfarere til å hyppig følge oppdateringene på varsom.no. Dersom de ivrigste entusiastene tar turen ut onsdag ønsker hun at de opptrer varsomt.

– Torsdag er uteværet litt bedre, men snøskredfaren er betydelig, så det gjelder å ferdes varsomt og følge godt med, avslutter Stranden.

Snøskred-varselet gjelder særlig for Lyngen, Tromsø, Sør -og Indre Troms, Lofoten, Vesterålen, Ofoten, Salten, Svartisen og Helgeland.

VARSOM: Vaktleder Heidi Stranden hos Snøskredvarslinga. Foto: NVE Foto: NVE