I tillegg til tyveriet er han også siktet for å ha bruk falskt utenlandsk førerkort og for et butikktyveri i juni i fjor. Nå har Trondenes tingrett bestemt at han skal sitte fire uker i varetekt.

Dagen etter at han kom til landet, 17. januar 2017, skal han ha stjålet 1 stykk Iphone 7, 1 stykk Iphone 6s og 1 stykk Samsung gold til en verdi av 22.033 kroner.

19. januar ble han tatt med et falskt utenlandsk førerkort.

Mannen har vært i Norge tidligere, i juni 2016. Med i siktelsen er et butikktyveri fra dette tidsrommet, fra Coop Obs. Da stjal han 1 stykk Helly Hansen sko, 2 stykk Craft t-skjorter, 1 stykk Helly Hansen shorts, 1 stykk Helly Hansen t-skjorte, 4 stykk sjokoladebarer og 56 Mølleres dobbel kapsel. Verdi: 7.069 kroner.

I retten fortalte mannnen at han kom 16. januar i år til Norge, sammen med to venner, for å finne seg jobb. Fant han noe å gjøre skulle han være i landet i fire måneder.

Siktede erkjente de faktiske forhold og sa at han i juni i fjor hadde brukt opp pengene og derfor stjal han mat og andre gjenstander han skulle bruke.

Angående tyveriet av mobiltelefonene sa mannen at han gjorde det spontant da han oppdaget at telefonene ikke var tilkoblet til alarm. De ville han ta med til sitt hjemland.

Hans forklaring på det falske førerkortet var at han ble forsikret om at det var helt likt et ekte førerkort. Han innehar ikke lovlig førerkort.

Mens han har vært i landet har han sovet i bilen sin.

Siktede godttok Påtalemyndigheten sin begjæring om fengsling i fire uker. Rettens administrator Kristian Fredheim har lagt i sin vurdering særlig vekt på siktedes uforbeholdne erkjennelse av straffskyld. Siktedes forklaring støttes opp av øvrige bevis som anmeldelser, avhør av siktede, video og film. Retten mener han kan rømme landet hvis han blir sluppet fri og siden han må påregne ubetinget fengselsstraff dersom han blir dømt i samsvar med siktelsen tas Påtalemyndighetens begjæring om varetektsfengsling i fire uker til følge.