Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), er tydelig på at behovet er adskillig større, og det gjør det svært utfordrende å opprettholde standarden på de 3000 km fylkesvegene vedlike, langt mindre håndtere vedlikeholdsetterslepet.

- På oppdrag fra fylkeskommunen har Statens vegvesen satt opp en liste etter sine faglige vurderinger og kriteriene i henhold til fylkestingets vedtatte regionale transportplan og handlingsplan for fylkesveg med tanke på trafikk og viktighet for næringstransport. Statens vegvesen skal nå gjennomføre første runde med anbud. Når tilbudene er kommet inn og man ser prisene, vil man se om det også blir rom for å ta med strekninger som ligger inne som opsjon, forklarer fylkesråd Prestbakmo i ei pressemelding.

I tillegg til asfaltering/reasfaltering, vil det kommende år bli gjennomført flatelapping på flere fylkesvegstrekninger også det etter faglige vurderinger fra Statens vegvesen.

Fokus på sjømatnæringen

For Troms fylkeskommune er det svært viktig å kunne ivareta våre 3.000 km fylkesveg på en best mulig måte. Det er viktig for alles framkommelighet, utvikling av bo og arbeidsmarkedsområder, lokal samfunnsutvikling og næringsutvikling.

- Vi har et spesielt fokus på sjømatnæringen som et ledd i den vedtatte strategien «Fra kyst til marked», sier fylkesråden, og fortsetter:

- Dagens situasjon og økonomiske rammer som stilles til rådighet fra regjering og Storting gjør dette svært vanskelig. Det er derfor svært viktig at regjering og Storting i behandlingen av nasjonal transportplan 2018-2029 til våren, tar utfordringen fra landets transportetater om å opprette et nasjonalt etterslepsprogram for å løse landets store etterslep på fylkesvegene, totalt nærmere 75-80 milliarder innen 2029.

Her er listen over veiene i distriktet som blir asfaltert i sommer:

FV837300mBergseng bru - Straumen
FV841900mBusletta - Tennevoll
FV841400mTennevoll - Hesjevik
FV848800mStangnes
FV8492000mGåra - Borkenes
FV8511300mFagertun
FV8291500mSkodbergvatnet