Hun er student ved UiT Harstad på tredje året ved linja Retail Manager. Tidligere kjent som Handel, service og logistikk.

– Jeg trives her i Harstad. I likhet med mange andre av studentene ved UiT, så har også jeg hatt vikarjobb i byen ved siden av studiene. Jeg har jobbet som vikar ved Telenor.

– Akkurat nå er jeg uten bijobb. Derfor bruker jeg dagen her til å se om det er mulig til å skaffe seg en bijobb ved siden av studiene, sier Martinsen.

Oppgave

– Jeg har noe mindre forelesninger i dette semesteret. Jeg er i gang med å skrive bacheloroppgave om handelsvaner i butikk.

– Jeg har Nils Magne Larsen som veileder og han holder på med et større prosjekt om temaet, forteller UiT-studenten fra Fredrikstad.

– Vi er meget godt fornøyd med at så mange bedrifter og kommuner stiller opp for studentene her ved UiT Harstad. Det er rekord med 33 utstillere i år, sier Christian Hauge.

Han er en av åtte studenter ved UiT som har jobbet mye med å få på plass Karrieredagen 2017. Hauge kommer fra Odda i Hordaland og startet i høst om på vernepleierstudiet. Han har bosatt seg sentralt i byen sammen med tre andre studententer-

Rekruttering

– For oss som jobber i UNN er det viktig å delta på messer, sier Hilde Weisner, som jobber som rådgiver ved UNN.

– Jeg jobber til daglig ved ortopedisk avdeling ved UNN Harstad, Brigitte Maurer.

– Her har vi årlig studenter i praksis ved avdelingene. På vår post er vi 36 ansatte, sier Maurer.

UNN er en av landsdelens største arbeidsplasser.

– Harstad kommune kan være en fremtidig arbeidsplass for mange av studentene ved UiT, sier Kristin Haukebøe Eriksen og Marianne Johansen. Johansen jobber i barne- og ungdomstjenesten.

- Jeg jobber innen barnevern i Harstad kommune. Innen min avdeling er det 22 personer. Snart skal vi lyse ut noen vikarstillinger. Det er ofte permisjon- eller videreutdanning som fører til ledige stillinger i min avdeling, sier Marianne.

– Vi er her for å guide studentene ut i arbeidsliver, sier Bjarne Glad, rådgiver i Nav Harstad. Han er på plass sammen med Heidi Jørgensen.

– Hun er den sist ansatt hos oss i Nav Harstad, sier han. Glad jobber i hovedsak mot næringslivet og stillinger der.

Glad legger ikke skjul få at det i Harstad er størst etterspørsel etter fagarbeidere.

- Det er først og fremst innen bygg og anlegg at det er mangel på arbeidskraft. Også innen helsefagene er det mey ledige stillinger, sier Hal.

I nabolaget til Nav i Fjordgata driver BDO med revisjon.

– Vi er 14 ansatte og har planer om å oppbemanne noe her i Harstad. Vi driver kun med revisjon. Mens vi har avdelinger i landet som driver med regnskap, sier Laina M. Karlsen, som er en av mange lokale bedriftene som er på plass.

- Vi har kanskje ikke så mange ledige stillinger. Men vi kan svare på en del spørsmål om finansiering og pensjon, sier Bjørn Strand, som er på plass for Hartstad Sparebank

KOMMUNEN: – Harstad kommune er en av byens største arbeidsplasser. Vi informerer om jobbmulighetene, forteller Kristin Haukebøe Eriksen og Marianne Johansen. Foto: Tore Skadal
UNN: – UNN er stadig på jakt etter ferske studenter, sier Brigitte Maurer, som jobber ved ortopedisk avdeling ved UNN Harstad. Her sammen med rådgiver Hilde Weisner. Foto: Tore Skadal
VEIVISERE: Nav Harstad var på plass for å guide studenter ut arbeidslivet. Bjarne Glad (t.h.) sammen med den sist ansatte i Nav Harstad, Heidi Jørgensen. Foto: Tore Skadal
REVISJON: – Vi er 14 ansatte ved revisjonsselskapet BDO her i Harstad, sier Laina M. Karlsen. Snart skal de øke staben. Foto: Tore Skadal
SAMLING: 33utstillere ved karrieredagen ved UiT Harstad. Foto: Tore Skadal
REKORD: 1-årsstudent Christian Hauge er en av flere som har jobbet med karrieredagen 2017. - Vi har i år hele 33 utstillere. Det er meget bra og rekord for dagen ved UiT Harstad. Foto: Tore Skadal
BANK: Bjørn Strand fra Harstad Sparebank på stand ved karrieredagen ved UiT Harstad tirsdag. Foto: Tore Skadal