60 dager av dommen gjøres betinget med en prøvetid på to år. I retten forklarte begge at de ble kjent gjennom Facebook. Etter hvert gikk de over på Snapchat og da ble kommunikasjonen av seksuell karakter, det ble sendt nakenbilder til hverandre.

De ble enige om å møtes. På første møte hadde de samleie og jenta utførte oralsex på tiltalte. Da var tiltalte 18 år og åtte måneder, jenta 14 år og fem måneder.

Mente hun var moden for alderen

Samleiet fant sted i baksetet på bilen. Det varte i kun 10 sekunder i det tiltalte angret seg da han visste at hun var 14 år. Han var også klar over at jenta kunne være i en vanskelig livssituasjon. Hans oppfatning var at jenta var moden for alderen.

Tiltalte forklarte at han blokkerte jenta fra Snapchat da hun ga uttrykk for at hun likte han godt. Han ønsket ikke kontakt på grunn av hennes unge alder, men jenta ble sint og det endte med at de gjenopptok kontakten. De har møttes tre-fire ganger i tiltales bil, hver gang var det seksuell aktivitet. Han benektet at sex var betaling for snusen han kjøpte til henne.

Skjerpende

Retten mener at mannen og jenta ikke kan anses å være jevnbyrdige i alder og utvikling. Dette er ikke bestridt av aktor eller forsvarer. Retten legger også vekt på at jenta var i en sårbar livssituasjon og at de ikke på noe tidspunkt var kjærester.

Trondenes tingrett mener det er skjerpende at tiltalte var kjent med at fornærmede var 14 år og bodde på ungdomshjem. Han var også kjent med at ungdom som bor på hjem kan ha en vanskelig livssituasjon, men retten har ikke funnet bevist at tiltalte visste hva som var bakgrunnen for at jenta bodde på hjemmet. Retten mener det ikke er formildende at sexen var frivillig. Men det er skjerpende at det skjedde flere ganger og at de ikke brukte kondom. Etter rettens syn skal det på grunn av allmenpreventive hensyn reageres med streng straff.