Dette sier Janne Vang, som representerer nærmere 70 næringsdrivende i sentrum.

– Jeg understreker imidlertid på det sterkeste at de økte bompengesatsene ikke har vært diskutert i sentrumsgruppen, sier Vang.

– Langt andre tiltak må til

– Men slik jeg ser det vil de økte satsene ikke være konkurransevridende på samme måte som parkeringsforholdene, da man også må betale bompenger for å handle ved både Sjøkanten senter og Amfi Kanebogen senter.

– Parkeringsutfordringene   oppfordrer vi derimot politikerne til å komme oss næringsdrivende i møte med langt andre tiltak enn de som ble lansert i forrige uke, sier Vang.

– Skaper kun økt frustrasjon

Hun ser ikke på de fremlagte forslagene til gater med gratis parkering som en utstrakt hånd til næringsdrivende i sentrum.

– Forslagene politikerne og administrasjonen kommer med, er ikke stort annet enn å opprettholde gratis parkering i indre Fjordgata og Sigurds gate, samt åpne for gratis parkering i p-huset i Havnegata.

– Disse forslagene var kun med på å skape økt frustrasjon blant sentrumsbutikkene, og milevis unna det vi trenger.

– Kommunen som alle andre bedrifter overlever på resultat, ikke på omsetning. Derfor er vel tapte inntekter det vises til på 9–10 millioner noe som blir feil å komme med ved 2 timers gratis parkering.

– Flere parkeringsplasser må på plass snarest. Vi må få mer lagspill, kommunen må lytte til oss, oppfordrer Vang.

Hun ber om at strakstiltak som monner må iverksettes i løpet av kort tid.

– Oppfattes som pinglete

– For mange av butikkene i sentrum er det spesielt det første halve året av 2017 som blir tøft i forbindelse med åpningen av Amfi Kanebogen i april. Da oppfattes det som foreslås som pinglete. Vi trenger rett og slett litt oksygen slik at vi kommer oss over kneika de neste seks månedene, sier hun og legger til slutt til:

– Ikke regn med våre stemmer

– I de mange tilbakemeldingene jeg har mottatt er gjennomgangstonen at de politikerne som ikke drar lasset sammen med oss denne gang, heller ikke kan regne med å få våre stemmer ved kommunevalget om to og et halvt år, sier Janne Vang.