Denne gangen er det en velutstyrt fiskebåt på 12,99 meter. Den har et lasterom på hele 50 kubikkmeter. Nybygget skal leveres til rederiet i aluminium, og skal bygges ved verkstedet.

15-16 millioner

Det er brødrene Leif Einar og Bjørn Karlsen fra Storøya i Svolvær som har inngått kontrakten men grovfjordbedriften. Nybygget er planlagt ferdigstilt i november 2017, slik at den er klar til vinterfisket neste år.

Den er rigget for not, trål og snurrevad. Totalt vil nybåten koste mellom 15 – og 16 millioner kroner.

Båten er et lokalt utviklet produkt. Utviklingen har skjedd av NSK-Ship Design i Harstad i samarbeid med båtbyggeriet og rederne.

Bygger på land

Det går for tiden så det griner for Grovfjord båtbyggeri og søsterfirmaet Grovfjord bygg A/S. Til sammen har de to bedriftene en ordrereserve på 65 millioner kroner.

Det er Grovfjord bygg som har den største ordrereserven. De skal bygge for 45 millioner kroner. Det største prosjektet blir det nye administrasjonsbygget til Northern Light Salmon i Balteskard. I tillegg til dette er det på gang flere boligprosjekter flere steder i Skånland.

Blant annet skal det bygges seks leiligheter på Evenskjer og fire leiligheter på Kalvskinnet i Grovfjord.

Full rulle

På moderbedriften er ordrereserven 20 millioner kroner. Dette er  daglig leder Vidar Sjøvoll godt fornøyd med.

- Vi har hatt fullt kjør hele tiden. Vi trodde desember og begynnelsen på nyåret, januar/februar skulle bli rolig. Men det har vært fullt kjør hele tiden. I neste uke skal vi ta opp en fóringsflåte på slippen i den nye hallen. Det har vi aldri gjort før, sier Sjøvoll.

Styreleder Realf Hansen, sier at kundegrunnlaget er blitt utvidet med byggingen av den nye verkstedhallen.

- Dette bekrefter at det var riktig å bygge den nye verkstedhallen. Nå har vi jevn aktivitet i verkstedet gjennom hele året. I tillegg kommer nye oppdrag fra nye kunder, sier Hansen.

Nytt administrasjonsbygg

Både han og Sjøvoll ser at den økte aktiviteten setter nye krav til bedriften. I dagens marked kreves det kvalitet i alle ledd. Derfor vil de nå bygge et nytt administrasjonsbygg for virksomheten.

- I dag lever vi oppå hverandre i administrasjonen. Vi må ha bedre plass og har derfor sendt inn byggesøknaden til Skånland kommune, sier Sjøvoll.