Fem ministranter deltok i søndagens gudstjeneste i Harstad kirke. Tre jenter og to gutter.

– Det er første gang at jeg er med som ministrant her i Harstad kirke, sier Lina Marthiniussen.

Hun satt på bakerste rad sammen med Vilde Mari Wiesner og Beza Hailegabriel. Lina og Vilda går i niende klasse ved Seljestad ungdomsskole. Beza er elev ved Hagebyen.

– Vi skal i løpet av perioden før konfirmasjonen ha deltatt i minst to gudstjenester. Totalt skal vi ha deltatt på åtte samlinger i perioden, forteller Vilde.

– Her i Harstad menighet skal vi har konfirmasjon første helgen i mai. To partier på lørdag og ett parti på søndag, forteller Vilde, mens en av guttene som er ministranter deler ut dagens program og salmebøker i forkant av gudstjenesten.

Beza har oppgaven med å bære korset fremst i prosesjonen som kommer opp kirkegulvet denne søndagen med høymesse med dåp og nattverd. Bak henne kom foreldrene til to barn som skal døpes. Så fulgte tekstleser Osvald Ludviksen sammen med vikarprest Ingrid Spikkeland. Hun ble innsatt som vikarprest i Trondenes prosti av prost Arne Håkonseth. Fungerende sogneprest, Hanne P. Øygard, ledet gudstjeneste og dåp. På orgelkrakken satt Asle Skardal. Konfirmantene bidro under dåpen, de leste tekster og var med på innsamling av kollekten.

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe. Her stilte tradisjonen tro foreldrene til konfirmanten opp med kake til kaffen.

DELTOK: Våren konfirmanter bidro under søndagens gudstjeneste som ministranter. Her leser Vilde Mari Wiesner en tekst. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal