Hurtigbåt rute 2 klokken 13 Harstad-Tromsø går Mjøsundet nordover og vil bli rundt 20 minutter forsinket til Finnsnes og Tromsø.

Flyene på Evenes har så langt i dag alle tatt av og landet, om enn noe forsinket i enkelte tilfeller. Norwegians DY144-5 fra og til Trondheim ankom nesten to timer forsinket og forlot derfor også etter rutetid.

Gratangsfjellet: Snø- og isdekke, glatt og redusert sikt på grunn av snøfokk. Klokken 11:30 var det -5 grader, nord-vestlig frisk bris og kraftige snøbyger.

Hurtigbåt rute 6 Harstad- Bjarkøystedene klokken 0800 ble innstilt på grunn av uvær.

Heia, på strekningen Narvik - Nordkjosbotn er stengt på grunn av trafikkuhell.

Bjørnfjell er stengt på grunn av uvær. Også stengt på Svensk side.

Fergesambandet Stornes-Bjørnerå innstiller ruten inntil videre, årsak er dårlig vær.

- Det ser ut til å bli en ny dag med store utfordringer for kollektivtrafikken i Troms, med svært vanskelige værforhold. Det må påregnes forsinkelser og innstillinger av enkeltturer. Vi skal prøve å informere så godt vi kan. Større avvik meldes fortløpende her, skriver Troms Fylkestrafikk på sine nettsider.

Buss rute 100 Narvik-Tromsø fredag kl 0520 40 min forsinket fra Narvik.

Ruteselskapet Boreal melder at Boreal melder fredag morgen at på grunn av dårlig vær og stengt vei, blir alle bussavganger til og fra Andenes innstilt inntil videre.

Natt til torsdag var det ikke mulig å kjøre E6 over Saltfjellet. Heller ikke fredag morgen. Arkiv

E6 over Saltfjellet, E10 over Bjørnfjell og fylkesvei 813 over Beiarfjellet er stengt på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.