Avreisen fra Evenes 23. juni til Mallorca blir den siste i 2017.

Selskapet begrunner dette med at antallet bestillinger til reisemålet i perioden etter 23 juni ikke er oppnådd.

En familie i Harstad som hadde bestilt chartertur fra Evenes reagerer på kanselleringene.

– Vi synes det er rart at reisene avlyses såpass tidlig på året. Jeg tror mange ikke har rukket å bestille sine reiser, sier familiefaren, som ikke ønsker sitt navn i avisa.

Mannen har ringt Ving der han får vite at turene fra Tromsø ikke er kansellert.

– En mulighet er at vi må dra til Tromsø og reise derfra, sier han.

Prisavslag

Ving har i sitt skriv til de som har bestilt reise etter 23. juni tilbud et avslag på 500 per person om de bestiller ny reise i deres charterprogram for sommersesongen 2017.

De ber også de som har bestilt tur om å ta kontakt med sitt reisebyrå eller reiseselskapets rådgivere innen 26. januar. Ving skriver videre at reisen vil bli avbestilt og pengene som er innbetalt refundert.

Synd

– Synd at Ving ikke hadde litt mer is i magen.

– De fleste som bestiller turer hos oss vil dra direkte fra Evenes. Jeg tror ikke Mallorca-tur fra Tromsø er like ønskelig, sier Nina Christensen ved reisebyrået Berg-Hansen Nord-Norge i Harstad.

– Dette var Vings eneste tur i sommersesongen fra Evenes. Vi merker at det nå i januar er mindre bestillinger inne på direkteavgangene, sammenlignet med samme periode i 2016, sier hun.

– Det burde derfor være gode muligheter til å få seg tur til andre destinasjoner fra Evenes.

–Selskap som Tui, Apollo og Norwegian, har alle avganger fra Evenes i periode. Det gjelder reisemål som Bulgaria, Kreta, Kroatia, Kypros og Alicante, opplyser Christensen.