– Det var et utrolig spennende år. Vi er flere som mot slutten av året kunne konstatere at 2016 vaar et av de viktigste årene vi har vært og kommer til å være i. Og det både med hensyn til kommunereformen og Forsvaret, sier Kristiansen.

Begge sakene har vært både arbeidskrevende og utfordrende, sier han.

– Det er lagt ned mye tid og energi i begge temaene. Og begge er like viktige for framtiden. Det som gjøres med kommunereformen er gjort med tanke på framtida, for de som skal vokse opp her. Og litt av det samme gjelder arbeidet med Forsvaret.

Krevende

Forsvarets flytting fra Andøy til Evenes har ikke vært positivt for alle – aller minst for andøyværingene, som har argumentert heftig for å få beholde overvåkingskapasiteten på flystasjonen på Andenes.

– Det er framlagt uriktige påstander, noe som har gjort saken krevende. Vårt utgangspunkt har vært å sørge for at beslutningstakerne skulle ha det korrekte faktagrunnlaget, sier evenesordføreren.

Positiv trend

Kristiansen ser lyst på framtiden for Evenes.

– Vi ser at denne regionen har ei fantastisk god utvikling. Det investeres godt, og det er en positiv trend rundt flyplassen.

– Det er mye positivt som skjer. Så lenge det går bra i regionen går det bra for Evenes også.

– Det nedlegges for øvrig mye god innsats blant frivillige, innen folkehelse, friluftsliv og foreninger som blomstrer.

Forberedelser

Året vi nå er inne i vil i stor grad preges av forberedelser.

– Vi skal forberede vertskommunerollen for Forsvaret. Og vi blir nok påvirket av en del vedtak om kommunereformen. Selv om 2016 har hatt sine to store viktige ting, er de ikke ferdige med det. De vil også gjelde i 2017, men nå på en annen måte, sier Kristiansen.