Harstadfirmaet Scale Protection har hentet inn 24 millioner kroner i risikokapital.

Risikokapital, også kalt venturekapital og såkornkapital er egenkapital til utvikling av prosjekter med høy risiko. Slike prosjekter kan være i virksomheter under oppstart eller sterk utvikling, der både kapitalbehov og usikkerhet er stor.

Scale Protection henter pengene fra investorene Proventure og Investinor, står det i en pressemelding til ht.no.

Patentert teknologi

Som Harstad Tidende har skrevet tidligere, tilbyr Scale Protection patentert teknologi og tjenester som analyserer og forebygger avsetninger (scaling) i olje- og gassbrønner.

─ Globalt bruker operatørselskapene over mange milliarder kroner årlig på forebygging av scale. I tillegg kommer kostnadene forbundet med tapt produksjonstid, miljø og sikkerhetsrisiko. Dette sier noe om omfanget av denne utfordringen, sier Ole Magnar Drønen, administrerende direktør i Scale Protection i pressemeldingen.

─ Investinor har fulgt Scale Protection over flere år, og vi ser at selskapet har de beste løsningene for å redusere operatørselskapenes kostnader forbundet med scale og korrosjon, sier investeringsdirektør i Investinor Jan Morten Ertsaas.

─ Jeg har kjent daglig leder i Scale Protection Ole Magnar Drønen og hans arbeid med denne typen problemstillinger over flere år. Jeg er imponert over hva selskapet har fått til, sier senior partner i Proventure, David Lysne.

Ansetter flere

Scale protection AS holder til i Harstad, og produktene er utviklet i løpet av de siste årene. Hittil har selskapet hatt to ansatte, men det skal nå ansette flere nøkkelpersoner for å vokse nasjonalt og internasjonalt.

─ Vi har så langt utviklet våre løsninger i samarbeid med Statoil, med støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Engasjementet og kompetansen til Kunnskapsparken Nord, Validé, og Kongsberg Innovasjon har vært viktig i fasen selskapet har bak seg. Denne emisjonen gir oss muligheter til å satse mye sterkere på videreutvikling og å økt salg både i Norge og internasjonalt, sier Ole Magnar Drønen.

Gründerne av Scale Protection er:

• Ole Magnar Drønen (53), petroleumsingeniør med 25 års erfaring fra Statoil, samt fem års fartstid i Weatherford og Aker.

• Knut Arne Jacobsen (70) har også jobbet fem år i Aker og Weatherford, samt 28 år i Statoil hvor han blant annet var Chief Engineer Completions.

• Henrik Carlsen (70) med 33 års fartstid fra ledende stillinger i Statoil, deriblant leder for aktivitetene på norsk sokkel.