Det er lenge siden Per-Willy Amundsen (Frp) fra Harstad var aktiv på det sosiale nettstedet Twitter, men siden det ble kjent søndag at han er aktuell som ny justisminister har mange gått gjennom hans historie på nettstedet og også funnet fram uttalelser fra andre mediekanaler.

Fra Twitter har flere hentet fram meldinger som illustrerer hvordan Amundsen tidligere uttalte seg hyppig om innvandring før han ble statssekretær i kommunaldepartementet.

Les også: Per-Willy kan bli statsråd på tirsdag

Men det er miljøpolitikk som er tema for de tre siste meldingene Amundsen sendte ut på Twitter. Politikeren har også uttalt skepsis til det store flertallet av klimaforskere som har vist at mennesker står bak den dramatiske oppvarmingen av kloden. Det har gitt uttrykk i meldinger som dette:

Innvandring og flyktninger

Hvis han blir justisminister vil Amundsen ha ansvaret for regjeringens politikk på flere brennhete områder tilknyttet innvandring. Også landets videre behandling av Mulla Krekar vil ligge på hans bord.

Harstadpolitikeren var lenge Frps innvandringspolitiske talsperson i partiet, og svært mange meldinger fra Amundsen på Twitter omhandler dette temaet. Mange uttrykker skepsis til hvordan Amundsen vil styre justisdepartementet og innvandringspolitikk med slike meldinger som begrunnelse:

Amundsen har også uttalt seg positiv til lukkede asylmottak

- Korstog

Et innlegg på Facebook fra april 2011 har også fått sterke reaksjoner: «Jeg håper at min sønn kan leve opp med den samme friheten som jeg tar som en selvfølge. Denne helgen er jeg alenepappa, det er herlig. Men jeg håper at han får oppleve den samme friheten som meg. Dessverre er jeg ikke sikker. Jeg frykter at et nytt korstog blir nødvendig

Innlegget om innvandring ble slettet etter kraftige reaksjoner.

Reaksjoner

Nyheten om at Per-Willy Amundsen ser ut til å bli landets nye justisminister har fått mange til å reagere negativt på Twitter.

Også kjendis-trener og fotballkommentator Tom Nordlie mener noe om saken:

Flere er også positive, deriblant Hege Storhaug i Human Rights Service.

Ba NRK om Bremnes

Amundsen har ikke bare uttalt seg om klima og innvandring på den siosiale mediekanalen. Politikeren er også glad i kultur, og da NRK sendte sakte-TV fra Hurtigrutens vei fra sør til nord i 2011, ba han NRK om å spille Kari Bremnes da båten kom til Harstad.

Amundsen er også kjent for å stille i hjembyen under festspillene og var positiv til å beholde Divisjonsmusikken i Harstad da korpset ble foreslått nedlagt tidligere i år.

Om Per-Willy Amundsen virkelig blir Norges neste justisminister skal bekreftes tirsdag. Vi har bedt Amundsen om kommentarer til saken, men fikk ikke noe svar før vi publiserte. Vi oppdaterer hvis vi får svar.

Hva synes du om at Per-Willy Amundsen ser ut til å få ny jobb? Si fra i kommentarfeltet eller på Harstad Tidendes Facebook-side.