Det var bussjåfør og Sp-politiker Stig Solheim som tok opp saken under behandlingen av sentrumsplanen i kommunestyret i går.

– Bussterminalen på torget er en skam for byen. Personer på over 90 år er henvist til å stå ute i kulda mens de venter på at bussen skal komme. De klarer seg selv i det daglige, men når de skal ta bussen får de problemer fordi det ikke finnes en stol å sitte på. Dette er et problem vi må rydde opp i, sa Solheim.

Han viste forøvrig til at han som bussjåfør sjelden eller aldri ser en politiker på bussholdeplassen eller i bussene. Derfor er det heller ingen politikere som ser at byterminalen er full av søppel og skrot.

Solheim fikk full støtte fra KrFs Per Pedersen:

– Det er kritikkverdig at det ikke finnes oppholdsrom for busspassasjerer, sa Pedersen, som mente dette skaper problemer for tilreisende.

Det finnes i dag et venterom nede i Havnebygget, men avstanden mellom oppholdsrommet og der bussene står i dag er for la

Kritikkverdig: Senterpartiets Stig Solheim mener passasjerene fortjener et oppholdsrom når de venter på bussen. Foto: Frank R. Roksøy Foto: Frank R. Roksoy