Det er ikke bare julepost som fyller opp reolene ved et av landets få postkontor.

– Jeg er spent på hvordan avviklingen vil bli nå fram mot jul. Vi har overtatt en gode del av forsendelse som tidligere skjedde ved Kanebogen, sier Tove Lill Jensen (t.h.), avdelingsleder ved Postkontoret i Fjordgata i Harstad.

Ekstra pakker

– Vi merker nå at det er svært mange som har bestilt varer på nett i forbindelse med Black Friday i år. I tillegg kommer det mye forsendelser fra nettbutikker i Kina nå rett før jul, sier Jensen.

Hos Posten er det for tiden 300.000 pakker som venter på sin eier. Det er proppfullt på Post i Butikk og Posten ber folk om å hente. Hos OBS! Sjøkanten senter melder en om mange uavhentede pakker.

– De fleste som har sendt julepakker til utlandet har gjort det nå. Fristen gikk ut i dag når det gjelder julepakker til utlandet. Da med tanke på at det skal nå fram til julaften, sier hun.

– Vi har i år hatt større mengder post fra utlandet enn tidligere. Vi merker at mange kjøper gaver og andre ting på nettbutikker i Kina. Her er det mye trafikk av pakker hele året. Leveringstiden er på en uke. Det er tydelig at mange bruker denne tjenesten, sier Tove Lill Jensen, som forventer at det i løpet av neste uke vil øke med tanke på inngående post.

Nærmer seg

– Fristen for å sende postpakker innenlands er 16. desember. Da skal en være garantert at pakken er framme før julaften., sier Tove Lill Jensen, som er avdelingsleder ved Postkontoret i Harstad.

De åpner dørene ved nitiden hver morgen og har åpent i ni timer i dagene før julaften. Noe kortere åpningstid på lørdagene.

– Vi er godt fornøyd m, ed våre kunder. De er blide og de tar det med et smil å stå i kø her nå i desember, sier Tove Lill.

I Harstad er det utlevering av pakker ved Post i Butikk ved Joker på Bergseng og på Plantasjen på Kilamyra. I tillegg har Sjøkanten senter utlevering av pakker her i Harstad.

Posten Norge har økt lagringskapasitet hos mange Post i Butikk ved å sette inn flere ekstra hyller i butikkene. Likevel er det trangt.

Husk å ha, ed hentekode eller lapp. Når pakkene hente raskt, får vi bedre plass. Det blir igjen lettere å finne pakker, og servicen og effektiviteten blir bedre, sier en butikksjef hos Sundvollen Post i Butikk.

Gode tips for deg som skal hente eller sende: